Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Završena Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja "Živka Matić"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

04. 12. 2019. Požarevac

Izvor: Centar za kulturu Požarevac

Završena Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja "Živka Matić"

Po odluci žirija, najbolja predstava XII Smotre dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja "Živka Matić" je "Protuve piju čaj" po tekstu Dragoslava Mihailovića, u režiji Milana Veljkovića, Teatra "Resava" Centra za kulturu iz Despotovca.

Nagradu je, u ime pozorišta, primio Aleksandar Ivanović. Kao i svake godine, najbolja predstava sa festivala "Živka Matić" nastupiće na zatvaranju festivala "Milivojev štap i šešir". 

Žiri koji je radio u sastavu: Goran Jovanović, kritičar, Dušan Radovanović, nastavnik biologije i Tijana Drndarević, profesor srpskog jezika i književnosti doneo je odluku da za najbolju glumicu festivala proglasi Milicu Pešić koja je tumačila ulogu Evice u predstavi "Pokondirena tikva" Doma kulture "Vlada Marjanović" iz Starog Sela. Nagradu je, u ime glumice, primio direktor Doma kulture iz Starog Sela, Jugoslav Todorović.

Žiri je za najboljeg glumca proglasio Ivana Dragojlovića koji je tumačio ulogu Petra u predstavi "Sabirni centar" OAP "Branislav Nušić" iz Malog Crnića.

Nagrade , umetničke slike - poklon Udruženja likovnih stvaralaca ''Milena Pavlović Barili'' Požarevac i prigodna Odličja dodelila je gospođa Galina Perić, v.d. direktorka Centra za kulturu.

Na kraju festivala, u čast nagradjenih, nastupilo je Gradsko pozorište iz Jagodine sa predstavom "Sab(h)rana dela Viljema Šekspira".


Nema komentara.

Ostavi komentar