Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 12. 2019.

Izvor: Beta,Politika

Od Nove godine manje tarife za javne izvršitelje

Novi tarifnik za javne izvršitelje je završen u Ministarstvu pravde i primenjivaće se na postupke pokrenute posle 1. januara naredne godine, preneo je list "Politika". Kako saznaje "Politika", Ministarstvo pravde je nastojalo da spreči da troškovi naplate malih dugova prerastu visinu glavnice.

"Politika" je prenela da je drastično smanjen broj odluka koje će javni izvršitelj moći da tarifira, ali je smanjen i broj radnji koje će naplaćivati.

Kako saznaje "Politika", javni izvršitelj više neće moći da naplaćuje pribavljanje onih podataka koji su dostupni elektronskim putem.

Takođe, od 1. marta naredne godine stupiće na snagu i odredbe o elektronskoj aukciji nepokretnosti i pokretnih stvari, a izvršitelj neće imati pravo da naplati kao svoju uslugu održavanje elektronske prodaje. 

Novim tarifnikom predviđeno je da ako dužnik plati dug u roku od osam dana od prijema rešenja o izvršenju, naknada izvršitelju se umanjuje za 60 odsto.

Ako se dužnik dobrovoljno iseli u roku od 30 dana, javni izvršitelj nema pravo na naknadu za uspešno sprovedeno izvršenje, prenela je "Politika".

pet

06.12.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:51

uzas

ovo sa javnim izvrsiteljima je legalizovana pljacka i kriminal i otimacina...to samo u ovakvoj kvazi drzavi ima... ok je vrsiti prinudnu naplatu ali da njihove takse budu zelenaske, da budu vece od glavnice duga ili da se ljudima prodaju stanovi i kuce zbog smesnih dugova to je van pameti.. da drzava legalizuje otimacinu stanova koje posle kupuju ljudi bliski organizatorima drzavne pljacke na namestenim licitacijama je bila svrha ovog kvazizakona

Odgovori

Ostavi komentar