Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

31. 08. 2011.

Autor: 1

Konjičke igre

Tradicionalna turističko - sportska manifestacija, 48. Ljubičevske konjičke igre, održaće se u Požarevcu od 2. do 4. Septembra.

Na konferenciji za novinare na požarevačkom hipodromu najavljeno je  učešće nekoliko stotina konjara, takmičara, vlasnika konjičkih klubova i ergela iz Srbije i regiona.

Posetioce u dva takmičarska dana na hipodromu očekuju 6 galopskih i 6 kasačkih trka, utakmice u preskakanju prepona i  takičenje za viteza Ljubičeva u višeboju.

Nagradni fond je oko 6 miliona dinara, a glavne nagrade u galopskoj trci Ljubičevo i Ljubičevskom višeboju iznose po 700.000 dinara, rekao je predsednik konjičkog kluba „Knez Mihailo" Saša Filipović.

Pored ergela iz Srbije, organizatori očekuju gostujuće timove iz Bosne i Hercegovine i Bugarske, rekao je Filipović.

Nije poznato ko će u petak otvoriti igre. To bi trebalo da uradi neko od ministara iz vlade Srbije kojoj je upućen poziv iz gradske uprave, kazao je gradonačelnik Miodrag Milosavljević.

Milosavljević je najavio da će otvaranju prisustvovati 15 do 20 gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji, kao i da će grad organizacija igara koštati između 21 i 23 miliona dinara.

Ulaznice za finalna takmičenja na hipodromu u nedelju koštaju 300 i 1.000 dinara, a prodaju se u Info centru turističke organizacije i Centru za kulturu u Požarevcu.

Gradonačelnik je rekao da grad želi da se odrekne dela prihoda od prodaje ulaznica u korist grada Kraljeva za obnovu kuća porušenih u zemljotresu.

U Požarevcu od prošle sedmice se održavaju prateće manifestacije. Večeras na centralnom gradskom trgu od 21 čas nastupaju Sanja Ilić i grupa Balkanika, u četvrtak su Bajaga i instruktori, a u petak nakon ceremonije otvaranja Zvezde Granda.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije