Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 12. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ulični prodavci za Novu godinu ipak u Starom korzou

Grad Požarevac je nameravao da ulične prodavce novogodišnjih ukrasa ove godine smesti na platou ispred Čikoša. Nakon što su se pobunili, izmenjena je odluka pa će kao i za prošlu Novu godinu biti u pešačkoj zoni u Starom korzou.

Novinar Boom 93 je pre par dana naišao na desetak prodavaca koji su u zgradu lokalne uprave došli nezadovoljni zbog lokacije koja im je određena za prodaju. Uspeli su u svom naumu da im se namenske tezge ponovo postave u Starom korzou jer je grad izmenio svoju odluku kojom je bilo predviđeno da se Novogodišnji i Božićni vašar organizuje na platou ispred Čikoša.

Ulična prodaja biće organizovana od 13.decembra do 6.januara.

Za tu namenu biće postavljeno 20 drvenih tezgi od jednog kvadrata, 9 drvenih tezgi od dva kvadrata, 2 drvene tezge  od 6,2 kvadrata i jedan paviljon od 6,2 kvadrata.

Proizvodi koji će se prodavatina Novogodišnjem i Božićnom vašaru podeljeni su u tri kategorije, shodno kojima će se određivati namena prodaje u drvenim mobilnim tezgama i to:

-novogodišnji pokloni (čestitke, ukrasi, zimske kape, šalovi, rukavice, čarape i slično);

-rukotvorine i suveniri i

-domaća hrana i piće (kuvano vino, kuvana rakija, domaći specijaliteti, med, domaći sirevi, gastronomija i slično).

Pravo na dodelu površine javne namene i zakup privremenog objekta za prodaju proizvoda imaju registrovane zanatske, trgovinske i ugostiteljske radnje, registrovani vinari i proizvođači rakija, registrovana poljoprivredna domaćinstva, proizvođači organske i domaće hrane, proizvođači suvenira i rukotvorina organizovani u registrovana  udruženja  građana.

Prijavljivanje za učešće i prodaju proizvoda po ovoj odluci vršiće se zaključno sa 13. decembrom , po objavljenom javnom pozivu na sajtu Grada Požarevca i lokalnim medijima.

Izbor učesnika za učešće, po podnetim prijavnim listovima i dostavi tražene dokumentacije  izvršiće komisija koju formira Gradsko veće Grada Požarevca.

Za dodelu površine javne namene za prodaju proizvoda iz ove odluke, mogu učestvovati izlagači sa sopstvenim drvenim štandovima i kućicama koji se uklapaju u koncept manifestacije, pod uslovom da ima prostornih mogućnosti.

Izdavanje rešenja za korišćenje površine javne namene vršiće nadležno Odeljenje za imovinsko – pravne poslove Gradske uprave Grada Požarevca, po izvršenoj uplati zakupa privremenog objekta i plaćene odgovarajuće takse za zauzeća površine javne namene, a pre postavljanja na utvrđenoj lokaciji.

Turistička organizacija Grada Požarevca dužna je da organizuje donošenje, postavljanje i odnošenje drvenih tezgi i kućica.

Za korišćenje površine javne namene za period od 13. decembra 2019. godine zaključno sa 6. januarom korisnici plaćaju:

- zakup privremenog objekta od 1m2 sa 1m2 manipulativnog prostora, iznos od 5.000 dinara;

- zakup privremenog objekta od 2m2, iznos od 5.000.00 dinara;

- zakup privremenog objekta od 6,2 m2 iznos od 15.500,00 dinara;

- zakup paviljona od 6,2 m2 iznos od 15.500,00 dinara

- korisnik koji postavlja sopstveni  štand  plaća iznos od 100,00 dinara dnevno po m2;

Podnosilac zahteva dužan  je i da uplati lokalnu administrativnu taksu u iznosu od 1.577 dinara po važećoj taksenoj tarifi.

Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“  Požarevac, dužno je da  po isteku vašara površinu javne namene očisti i dovede u ispravno stanje.

Kontrolu korišćenja površine javne namene vršiće Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Požarevca.

sub

14.12.

2019.

Новица Марјановић, професор [neregistrovani] u 23:16

Киосци су супротност лепом укусу.

Пре неколико година осуо сам дрвље и камење на дрвене тезге, које у виду кич кућа служе за продају бижутерије најлошијег квалитета. Тада сам рекао да је то ругло града. Сада повлачим реч, највеће ругло су ови нови, трајни, пластификовани, сиви киосци на сваком углу, који делују сабласно. И ко зна по који пут понављам: ЛИЧНИ интерес да неко заради је испред сваке естетике,а да не причам о томе да о уређењу града у естетском погледу, скоро нико не води бригу. Боли ме. Рођен сам Пожаревљанин и у њему смерно живим 69. године. Само то није више онај град са архитектуром нео срилова, романтичарски град грађанске провенијенције.

Odgovori
sre

11.12.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 12:34

gluposti

Buvljak je za ovo pojam.

Odgovori
sre

11.12.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 08:35

Šteta

amogli ste u Sindjelicevu ulicu da ih smestite,prelepa ulica

Odgovori
sre

11.12.

2019.

nego [neregistrovani] u 07:13

khm

Najvece ruglo kada su ti novogodisnji praznici u pitanju su u ionako vec ruznom gradu te tezge sa tim najlonima sipkama itd. Skupi se 10 tezgarosa jelte i odredi citavom gradu na sta ce da lici za vreme praznika...sramota...

Odgovori
uto

10.12.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:41

Hoce tupsoni

Da izmisljaju toplu i mlaku vodu. Tamo gde su uvek bili, tamo i treba da budu. Makar lepim drvenim kucicama prekriju odvratni titovski komuno centar grada.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije