Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 12. 2019. Veliko Gradište

Izvor: SO Veliko Gradište

"Pažljivko“ i opština za bezbednost dece u saobraćaju

U prepunoj sali Кulturnog centra u Velikom Gradištu, pred 250 predškolaca i prvaka u pratnji vaspitača i učitelja, održana je edukativna predstava “Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Predstavu je realizovala Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Savetom za bezbednost u saobraćaju opštine Veliko Gradište kao najbolji način da se deci približe i objasne pravila u saobraćaju kako bi se zaštitila, pre svega, na putu do škole, ali i u svakodnevnom životu.

Da je predstava pravi način obraćanja najmlađoj populaciji pokazalo je i oduševljenje dece koja su pokazala izuzetnu interakciju i zainteresovanost.

Ovom prilikom, Agencija je svakom detetu poklonila priručnik “Pažljivkova pravila“ i svetloodbojne trake za bezbednost u saobraćaju, a Savet za bezbednost saobraćaja i Udruženje vozača Veliko Gradište svetloodbojni prsluk sa logom ovih institucija i škole.

Ove akcije imaju za cilj jačanje svesti i roditelja i dece radi podizanja nivoa bezbednosti u saobraćaju kako bi se smanjio broj poginule i povređene dece u saobraćajnim nezgodama.

Nema komentara.

Ostavi komentar