Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Jednostavniji postupci za privredu za dobijanje dozvola, saglasnosti i odobrenja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 12. 2019.

Izvor: Beta

Jednostavniji postupci za privredu za dobijanje dozvola, saglasnosti i odobrenja

Кancelarija Vlade Srbije za IT i eUpravu najavila je danas novu digitalnu platformu eDozvola koja će omogućiti jednostavnije postupke za privredu za dobijanje dozvola, licenci i saglasnosti.

U prvoj fazi Projekta za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji biće digitalizovano 100 procedura – 30 u prvoj polovini 2020. godine, a ostalih 70 do kraja naredne godine, što će, kako je ocenjeno, i privredi i državi doneti velike uštede u vremenu i novcu.
Nova platforma servisa eDozvola u budućnosti će objediniti postojeće servise i prerasti u sveobuhvatnu platformu za izdavanje elektronskih rešenja.

Pribavljanje podataka i provera uslova će se obavljati automatski, razmenom podataka sa zvaničnim registrima, a sve strane imaće mogućnost praćenja statusa celog procesa.

Cilj trogodišnjeg Projekta za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, koji sprovodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svetske banke u saradnji sa Vladom Srbije, i uz podršku Fonda za dobru upravu Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade u Beogradu, jeste smanjenje administrativnog opterećenja za privredu, pojednostavljivanje 1.750 administrativnih postupaka – licenci, dozvola, saglasnosti i drugih postupaka, omogućavanje elektronskog izdavanja 100 dozvola i uklanjanje praksi koje negativno utiču na razvoj konkurencije.

Očekuje se da će oko 600 dozvola, saglasnosti i odobrenja biti pojednostavljeno.

Nema komentara.

Ostavi komentar