Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 09. 2011.

Autor: t1

Koliko košta početak škole?

Početak nove školske godine roditelje prosečno košta od 4.000 do 5.000 dinara kada je u pitanju najosnovniji pribor.

Počela je Nova školska godina. U Požarevačkim knjižarama kažu da se najviše kupuje standardni pribor u šta spadaju rančevi, pernice, sveske, olovke, gumice, tj. ono što je svakom đaku potrebno za početak školske godine.

Cene svezaka kao glavnog repera za celokupnu školsku sezonu A5 formata kreću se od 14,90 do 250 dinara, dok su i rančevi prilagođeni svakom budzetu počevši od 690 dinara.

Deca od 1. do 4. razreda dobijaju spiskove potrebnog materijala od škola i roditelji se toga pridržavaju, dok su viši razredi prepušteni svojim mogućnostima i željama koliko potrebama,zbog toga što profesori nisu toliko zahtevni, prepuštaju deci da sami odaberu da li će kupiti veliku ili malu , skupu ili jeftinu svesku.

Veći je broj roditelja koji svojoj deci kupuje skuplji pribor u koji spadaju italijanske i španske sveske sa tvrdim koricama,dok je tražnja za jeftinijim priborom mnogo manja, kaže Vesna Cvejić iz knjižare „Bigz".

Sve češće su u upotrebi kreditne kartice, kao i ugovori preko sindikata, na koje se ljudi često odlučuju za kupovinu što podrazumeva plaćanje od 3 do 5 mesečnih rata.

Nema komentara.

Ostavi komentar