Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 09. 2011.

Autor: 1

Otvorene Ljubičevske konjičke igre

U Požarevcu su u petak uveče otvorene Ljubičevske konjičke igre, turističko-sportska manifestacija koja se ovog vikenda održava 48.put. Igre je otvorio ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Petrović je otvarajući manifestaciju rekao da je danas potrebna mudra politika kako bi se stvorili uslovi za dobar život i u isto vreme zaštitila prava svih građana na čitavoj teritoriji Srbije.

"Moramo mudro i pametno da odlučujemo da bi sebi i svojoj deci stvorili prostor za dobar život. To radimo suočavajući se sa realnim problemima i u isto vreme činimo sve da zaštitimo svoje građane bez obzira da li žive u Požarevcu, Subotici ,Kosovskoj Mitrovici ili Štrpcu", kazao je ministar.

U razgovoru sa novinarima Petrović je rekao da ne bi trebalo da zabrinjava pad podrške građanstva za ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU) jer je takva podrška i niža u nekim zemljama koje su bliže članstvu.

"Imamo svoju ‘veliku temu' i nesuglasice sa nekim od najbitnijih zemalja unije, ali nema sigurnijeg načina da dođemo do boljeg života nego da udjemo u EU. Imamo prepreke i nevolje, ali kada ih to u istoriji nismo imali. Štitimo svoje interese i gradjane sa najvećim mogućim kapacitetom, a ne znam ko bi drugi i na koji način to efikasnije mogao da učini", naveo je on.

Na otvaranju igara priređen je defile ljubičevskih višebojaca, konjičke policije i zaprežnih kola sa glumcima maskiranim u značajne ličnosti u istoriji Srbije.

Takmičarski deo konjičkih igara održava se na požarevackom hipodromu uz učešće par stotina grla iz Srbije i regiona.

Pored galopskih i  kasačkih trka, najveću pažnju publike privlači nadmetanje 12 višebojaca u disciplinama koje uz jahačke uključuju i veštine u rukovanju sa topuzom, sabljom,  lukom i strelom.

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević je na otvaranju rekao da grad želi da se odrekne dela prihoda od prodaje ulaznica na hipodromu u korist izgradnje jedne kuće u Kraljevu koja bi bila uručena nekoj od porodica koje su ostale bez krova nad glavom u zemljotresu.

Uz Ljubičevske konjičke igre u Požarevcu se u poslednjih nedelju dana održavaju prateće  manifestacije i koncerti u centru grada.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije