Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

04. 09. 2011.

Autor: 1

Ljubičevski vitez Ivan Stanković

Na požarevačkom hipodromu su u subotu i nedelju održane Ljubičevske konjičke igre, turističko-sportska manifestacija koja je 48.put organizovana u Požarevcu. Prvi put vitez Ljubičeva je postao višebojac iz Požarevca Ivan Stanković.

Požarevljani i njihovi gosti su tokom vikenda uživali u konjičkim nadmetanjima na gradskom hipodromu. Viđene su galopske i kasačke trke, utakmice u preskakanju prepona, a najveće uzbuđenje bilo je u takmičenju višebojaca za titulu viteza Ljubičeva.

Među 12 takmičara titulu viteza ove godine je prvi put osvojio Požarevljanin Ivan Stanković na grlu Lejdi Gaga, najveštiji u rukovanju topuzom, sabljom, lukom i strelom i kurirskom jahanju. Kaže da mu se ostvario dečački san.

„Vrlo je teško doći do cilja. Ovo se održava jednom godišnje. Nema sledeće subote, nema za mesec dana. Veliki je napor", rekao je Stanković.

Pobedniku je pripalo zvanje viteza Ljubičeva, pehar, crveni plašt, zlatna medalja, 300.000 dinara i do naredne godine sablja na kojoj piše „ne vadi me bez povoda, ne vraćaj me bez časti".

„Sablju ću čuvati ispod jastuka", našalio se Stanković.

U najznačajnijoj trci na igrama, Kupu Ljubičeva za galopere pobedilo je grlo Artisto, beogradske štale Tešić.  Pobedniku je pripalo 400.000 dinara.

Igrama je prisustvovala ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.

"Meni je ogromno zadovoljstvo i čast mi je što samovde na Ljubičevskim konjskim igrama. Ova manifestacija ima izvanrednu tradiciju. Ponos je naše Srbije i vrlo je unikatna. Nisamvidela na drugim hipodromima da se išta slično radi", rekla je ministarka.

Na igrama učestvovalo je više stotina grla iz Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

pon

05.09.

2011.

citalac [neregistrovani] u 01:16

POSETA MINISTARKE OMLADINE I SPORTA

Treba napomenuti da je ovom dogadjaju prisustvovala i Ministarka omladine i sporta, Snezana Samrdzic-Markovic, koja je urucila nagrade-poklone mladim voltazerima.


Pozdrav!

Odgovori

Ostavi komentar