Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 01. 2020.

Izvor: Tanjug

Кrajem januara prvi konkurs za zapošljavanje u prosveti

Кrajem januara biće raspisan prvi konkurs za zapošljavanje prosvetnih radnika, najavio je danas resorni ministar Mladen Šarčević.

Prednost pri zapošljavanju, kako je rekao, imaće prosvetni radnici koji dugo rade na određeno vreme, ali će se gledati i kvalitet njihovog rada.

"U prvom konkursu koji će ići krajem januara posao će dobiti prosvetni radnici koji su počeli da rade na ugovor 2014. i pre toga, kao i 2015. godine", kazao je Šarčević.

Naredni konkurs, kako je naveo, biće već u februaru, a sledeći u martu.

Nije mogao tačno da precizira koliko ljudi u školama radi na određeno vreme, ali se, kaže, procenjuje da je u pitanju broj između 18.000 i 22.000 hiljade zaposlenih na ugovor.

Upitan kako će se izbeći eventualne zloupotrebe direktora na konkursima za zapošljavanje, ministar je rekao da se to neće dozvoliti i da ima ovlašćenja da smeni direktore.

"Nećemo dozvoliti samovolju direktora, ali ni sindikalne pritiske", rekao je Šarčević.

On je rekao da je zapošljavanje u prosveti važna mera i za rast nataliteta, jer je reč o mladim ljudima koji uz stalni posao mogu da planiraju porodicu.

čet

16.01.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 14:19

Re: prozivka

Da li se to javlja onaj koji podržava najvise sns????? Da se sakriju tragovi, a zna da ce biti primljen .....Jer je clan sns.... Da skine ljagu sa sebe, prozivajući druge...... Sve sami glumci...... Ali dobro Vam ide, ko god da ste.....

Odgovori
čet

16.01.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 13:10

Bioskop ponovo radi

Prvo karte one članske Sns pa onda posao od 350 evra, vau kakav napredak

Odgovori

Ostavi komentar