Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Preuzeta kompletna oprema za novi BTO sistem, počela garancijska ispitivanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 01. 2020. Kostolav

Izvor: Energija Kostolac

Preuzeta kompletna oprema za novi BTO sistem, počela garancijska ispitivanja

Potpisivanjem sertifikata o preuzimanju preostala tri paketa opreme, transportera sa transportnim sistemom, odlagača i trafostanice „Rudnik 5“ 110/6 kV, između predstavnika EPS-a, ogranka „TE-KO Kostolac“ i kineske kompanije CMEK, zvanično je stavljena tačka na realizaciju ugovora montaže VI BTO sistema za površinski kop „Drmno“. Dokumenta o preuzimanju bagera „SchRs-1400“ potpisana su pre tri meseca.

– Potpisivanjem sertifikata 2. decembra u Kostolcu i zvanično je ogranak „TE-KO Kostolac“ preuzeo opremu na korišćenje i počeo je da teče garantni period od dve godine – rekao je Radan Radović, rukovodilac projekta druge faze sekcija dva – rudarski deo. – U novembru 2013. potpisali smo ugovor koji je u maju 2015. godine stupio na snagu. Naglasio bih da je kompletan posao završen u ugovorenom roku za izvođenje radova od 47 meseci, koji je počeo da teče 4. januara 2016. godine. U ime projektnog tima želeo bih da čestitam svim učesnicima na uspešno obavljenom poslu.

Veselin Bulatović, direktor za proizvodnju uglja u ogranku „TE-KO Kostolac“, ocenio je da je ovo izuzetno važan dan za EPS i rudarski sektor ogranka „TE-KO Kostolac“.

– Preuzimanjem preostale opreme završava se investicioni ciklus kojim je PK „Drmno“ dobio savremenu i moćnu rudarsku mehanizaciju, koja je u funkciji daljeg razvoja. Novim sistemom stvoreni su uslovi za stabilnu proizvodnju za potrebe postojećih termokapaciteta i novog B3, koji je u izgradnji – kazao je Bulatović.

Ren Kajlung, direktor ogranka CMEK-a za Srbiju, rekao je da je CMEK ispunio ciljeve i da su sve strane pokazale svoje mogućnosti. On je zahvalio svim učesnicima na realizaciji projekta. Poručio je da će CMEK učiniti sve prema projektu i tehnologiji eksploatacije mašina i da će ulagati napore da i dalje radi u Republici Srbiji na realizaciji drugih projekata, a sve u cilju njenog daljeg uspešnog razvoja.

Nema komentara.

Ostavi komentar