Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Koliko novca treba izdvojiti za pripremnu nastavu za upis na fakultet?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 01. 2020. Požarevac

Izvor: Boom 93,RTV

Koliko novca treba izdvojiti za pripremnu nastavu za upis na fakultet?

Pripreme za prijemni ispit na fakultetima su počele i za njih roditelji budućih brucoša moraće da izdvoje od 20.000 do 40.000 dinara. U Požarevcu gde postoji jedna viša škola situacija je nešto drugačija pa budući studenti mogu da pohađaju pripremne časove iz hemije, matematike i biologije besplatno.

Kako nam je potvrdio direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija, Vladan Đulaković, pripreme se organizuju svake godine besplatno za one koji žele da upišu neki od njihovih studijskih programa.

S druge strane, oni koji žele da upišu neki od fakulteta u prestonici i žele da se dobro pripreme za prijemni ispit, svaki od fakulteta nudi pripreme iz određenih predmeta, a cena varira u zavisnosti od fakulteta.

Najpovoljnija je cena pripremne nastave na Mašinskom fakultetu, gde za 65 časova roditelji treba da izdvoje 20.000 dinara, dok je najskuplja na Elektrotehničkom fakultetu, gde za 60 časova treba izdvojiti 40.000 dinara.

Pripremna nastava se može pohađati i u privatnim edukativnim centrima u prestonici, gde za ceo kurs roditelji izdvoje često i do 500 evra.

Više informacija o cenama pripremne nastave na fakultetima možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar