Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

27. 01. 2020. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Poskupljenje cigareta od 3. februara

Zbog novog pomeranja akciza, već početkom februara doćiće do poskupljenja cigareta, pa će tako pušači u proseku plaćati deset dinara više za paklicu cigareta.

Proizvođači cigareta se na svakih šest meseci prilagođavaju povećanju, a sada je država povećala ovaj namet, što se direktno odražava na potrošače. To je norma koja je predviđena akciznim kalendarom koji je usvojen 2017. godine i važi do juna 2020. To podrazumeva da se dva puta godišnje uvećava specifična akciza. Uz nju se na cenu cigareta zaračunava i proporcionalna akciza od 33 odsto cene, a na sve to se dodaje i PDV.

Nove cene stupiće na snagu 3. februara.

 

sre

29.01.

2020.

Бeк [neregistrovani] u 13:54

"Тренутно заузет"

То свакако не дотиче ове што "много раде" у државним установама јер они 20% радног времена су у канцеларији а 80% су на пушењу испред зграде (Суд,Начелство,Дом здравља,...). Кад нешто треба да завршиш и позовеш телефоном или дођеш у канцеларију одговор је - ТРЕНУТНО ЈЕ ЗАУЗЕТ. Закон о пушењу је душу дао за новокомпоноване "вредне" службенике.

Odgovori
uto

28.01.

2020.

anonymousBivši pušač [neregistrovani] u 10:45

Pozdravljam

U eri informatike, gde se može mnogo toga pročitati o štetnom delovanju cigareta, loša navika u smislu pušenja ravna je samoubistvu. Poskupljenjem cigareta mnogi će odustati od ove loše navike. Svuda u svetu cigarete nisu jeftine, pa ko voli neka izvoli. U akcize na cigarete trebalo bi oporezovati duvansku industriju u smislu plaćanje eko taksi, kao i plaćanja lečenja-odvikavanja od pušenja, pogotovu što u cigaretama ima i dodataka koji za cilj imaju izazivanje, zavinosti od cigareta.

Odgovori
pon

27.01.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 18:27

udri po raji

Zlatno doba najskupljeg drzavnog aparata u Evropi.

Odgovori

Ostavi komentar