Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 09. 2011.

Autor: 1

Požarevački suveniri

Najprodavaniji suveniri na proteklim Ljubičevskim konjičkim igrama u Požarevcu bile su karnevalske maske, majice, privesci, šolje i vezeni predmeti sa simbolima Požarevca, kaže direktor Turističke organizacije Požarevca Dejan Savić.

Najčešći simboli koji se pojavljuju na suvenirima su spomenik Milošu Obrenoviću, kličevački idol, konji i vitezovi.

Najprepoznatljiviji suvenir grada koji turisti mogu kupiti u Turističkoj organizaciji u Požarevcu je figura Miloša Obrenovića koja predstavlja repliku spomenika koji se nalazi u gradskom parku.

Direktor Turističke organizacije Dejan Savić kađe da se suvenir ne pravi u velikim serijama zbog visoke cene koptanja. Visoka je i cena za kupce koja iznosi 700, 4.000 i 10.000 dinara u zavisnosti od veličine i materijala.

Savić smatra da cena nije mala, ali i da nije nedostižna, s obzirom da se dobija trajna vrednost od  kvalitetnog materijala i specifičnog dizajna suvenira.

 

pet

09.09.

2011.

Ošišan [neregistrovani] u 17:46

Re: Sisanje turista

Ošišana latinica je sjajna stvar!!!

Odgovori
sre

07.09.

2011.

bojancos [neregistrovani] u 19:34

Sisanje turista

Ako ta mala statua kosta 700 dinara,onda stvarno treba neko da objasni koliko kostaju troskovi izrade te statue.Ili neko stavlja razliku u svoj dzep.Da li je poenta u prezentaciji i turizmu ili u sisanju turista ( tj. ovaca )
Kod Kineza imate statue slicne velicine za 50 dinara.
Dok dolaze turisti tj. ovce,samo neka ih sisaju.Samo se plasim da uskoro niko nece da dodje u ovu zabit.Nije ni cudo sto nijedan suvenir nije kupio niko od mojih prijatelja koji su dolazili u goste u Pozarevac.
A ja sam u Niskoj Banji kupio 10-setak suvenira po 100-200 dinara.

Odgovori

Ostavi komentar