Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 02. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Zašto građani nisu zainteresovani?

Najviše do 20-ak ljudi bilo je na protestu zbog zagađenja vazduha u Požarevcu. Skup je organizovao pokret „Jasno i glasno“. Protesti su juče organizovani u više od 20 gradova, a odziv građana uglavnom je bio zanemarljiv.

Utisak je da je veće interesovanje za protest protiv zagađenja vazduha bio na društvenim mrežama nego na ulicama po gradovima u Srbiji. Vrlo mali broj građana na protestima registrovan je i u većim gradovima od Požarevca, ali i u prestonici.

Nije ni veća medija pokazala zanimanje za ove skupove, pa su tako u Požarevcu svega dva novinara primećena tokom okupljanja.

Jedinstveni zahtevi protesta su čist vazduh i zdravo i bezbedno okruženje, a od nadležnih se traži preduzimanje konkretnih mera koje će obezbediti zdravu životnu sredinu i sprečiti posledice dugotrajnog zagađenja i ignorisanja ovog problema.

Iza organizacije protesta po Srbiji  stala su lokalna građanska udruženja.

Zagađenje vazduha je jedno od osetljivijih društvenih tema o čemu se prethodnih nedelja mnogo pričalo u javnosti. Međutim, građani očigledno nisu bili animirani da na ovaj način iskažu interesovanje za pomenuti problem.

pon

10.02.

2020.

Sasa [neregistrovani] u 09:59

Re: videla žaba

Dupli sendvič za gospodina

Odgovori
sub

08.02.

2020.

хроничар [neregistrovani] u 02:06

Видела жаба ...

Видела жаба да се поткивају коњи, па и она подигла ногу- каже једна послловица. Као прво Пожаревац уопште нема проблем са ваздухом. Као друго у Костолцу и Дрмну су уграђени филтери, а да ли су исправни, то не знам. Па чак и да нису исправни ружа ветрова која се судара на потезу Дрмна и Костолца носи загађење на Ковин и Панчево. И треће: Сви који раде на коповима у Дрмну и термоелектранама никада не би секли грану на којој седе. И четврто: загађење ваздуха је прича да би ова наказна влада увела скупо регистрацију за аутомобиле, старије производње.

Odgovori
pet

07.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 10:33

Зелено је у моди?

Више фактора утиче: незаинтересованост грађана је разлог неизласка на протест али још већи разлог је и неупућеност у проблем. Мислим да је у питању и нетранспарентност самог протеста.

Odgovori
pet

07.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 07:22

I onda

I da se setamo sta će se postići?. Hoće li se ugasiti elektrane, Železara?. Hoće li tužilaštvo procesuirati javašluk u elektranama?, milioni dolara kredita zarad ekologije. Umesto da bude bolje ono sve gore, niko živ nezna jel rade ti sistemi i zasto nema pomaka u zastiti zivotne sredine
a napravljena su?, ima li neka odgovornost. Svi znaju a 100 čoveka treba da šeta i da bude maltretiran, slikan i privođen, sve već viđeno,neka hvala. Sto se ne oglasi gradonačelnik šta se zbiva sa spalionicom, jel se krši zakon. Svi znaju istinu al se niko ne hapsi. Ekologija u službi kriminala. Bitno da vam sirotinja smeta sa Euro 3 motorima

Odgovori
čet

06.02.

2020.

ČIKO [neregistrovani] u 20:05

ZNAMO SE DOBRO

ZATO JER GRAĐANI NE PREPOZNAJU U POJEDINCIMA KOJI ORGANIZUJU OVE SKUPOVE NEKOGA KO MOŽE DA REŠI SOPSTVENE PROBLEME A KAMOLI PROBLEM ZAGAĐENJA.

Odgovori
čet

06.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 15:15

strah

zato sto najveći deo radno sposobnog stanovnistva radi u Termoelektranama i Kopovima koji su i najveći zagađivaći sa svojim dimnim gasovima i praškastim materijama.Zaprećeno ljudima,nisu ludi da dobiju otkaz i mobing na poslu,svesni su da su ionako visak pa ćute

Odgovori

Ostavi komentar