Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 09. 2011.

Autor: 1

Investicije na izvorištu

Vodovod je izgradio još jedan bunar u priobalju Velike Morave kako bi povećao količinu vode kojom se snabdeva izvorište u Požarevcu.

Direktor Vodovoda Nenad Ratić kaže da je investicija vredna 10 miliona dinara. Investicija je važna jer predstoji duži sušni period, a vodostaj Velike Morave je već sada nizak.

Ratić je upozorio da je u određenim danima potrošnja u špicevima premašivala količine koje su se pumpama distrubuirale izvorištu iz priobalja reke. Ovih dana vodostaj Velike Morave je svega 6 cm viši od istorijskog minimuma, što znači i da je znatno smanjen protok vode.

Medijska kampanja za štednju vode dala je rezultate jer, kako kaže Ratić, Požarevac je uspeo da zadrži kvalitet i dovoljne količine vode.

Tokom leta probleme sa vodom imali su stanovnici u brdskom delu grada koji su po nekoliko sati ostajali bez vode. Kako bi se taj problem prevazišao neophodna je izgradnja rezervoara na brdu Tulba.

Najbitnija investicija kako bi se očuvao kvalitet je postrojenje za preradu vode jer urgentne mere zaštite na izvorištu nisu dale željene rezultate.

 

pet

09.09.

2011.

savest [neregistrovani] u 10:18

istina o laži

Poštovani, dosta ste bre prenosili dezinformacije iz vodovoda. Ovde se ne radi o novom bunaru za direktno vodosnabdevanje,već se radi o bunaru pored Morave, koji zajedno sa ostalima treba da snabdeva infiltracione bazene u cilju zaštite od zagađenja iz zaleđa, pa da onda posredno-filtriranjem kroz tle može da doprinese izdašnosti osnovnih bunara na ključu. Dakle sa izrađenim bunarima na Moravi a zbog propusta prilikom izvođenja istih, nije se dobila projektovana količina vode za nalivanje već daleko niža , pa se uradio ovaj preskupi bunar. Dakle dezinformacijom se želi obavestiti javnost kako JKP VIK čini puno toga pravdajući ovaj utrošeni novac, iako ni sa njim opet nema dovoljno vode. Na kraju, izvorište "Ključ" je pred kolapsom a šta ćemo onda ?!!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije