Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 09. 2011.

Autor: 1 Izvor: Beta

Gasifikacija Požarevca u planu do 2014.

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je gasifikaciju nekoliko gradova i opština do 2014.godine, među kojima je i Požarevac.

On je rekao da će Srbijagas od 2011. do 2014. godine u transport prirodnog gasa investirati 209,5 miliona evra, a u distribuciju 56,74 miliona evra.

Kao značajna ulaganja u tom periodu Bajatović je izdvojio gasifikaciju opština Šid, Titel, Požarevac, Sombor i Smederevo.

Javno preduzeće Srbijagas najavilo je da će do 2014. uložiti 65 miliona evra u izgradnju novog podzemnog skladišta gasa, u Itebeju, kod Zrenjanina.

Kapacitet tog skladišta procenjen je na milijardu kubnih metara gasa, rekao je Bajatović.

Srbijagas je, prema rečima Bajatovića, od 2008. do kraja 2010. godine u sistem za transport prirodnog gasa uložio 31,2 miliona evra, od čega najviše u gasovod Gospođinci - Banatski Dvor u koji je uloženo 799,5 miliona dinara iz Nacionalnog investicionog plana i 413 miliona iz sopstvenih sredstava.

U distribuciju gasa, zajedno sa strateškim partnerom, uloženo je 10 milijardi dinara (oko 100 miliona evra), rekao je on.

Bajatović je precizirao da su te pare uložene u nastavak izgradnje distributivne mreže za gas u 11 opština u Srbiji i Beogradu i početak izgradnje distributivne mreže u još četiri opštine.

Srbijagas je u podzemnom skladištu gasa Banatski dvor uložio 3,1 milijardu dinara za izgradnju osam linija za proizvodnju gasa kapaciteta pet milion kubnih metara na dan i u kompersorsku stanicu za utiskivanje gasa, čiji je kapacitet 2,9 miliona kubnih metara gasa dnevno.

uto

13.09.

2011.

Firevac [neregistrovani] u 09:28

Gas?

Pozarevac ima najbolje grejanje toplom vodom u Srbiji, nije iskoriscen ni deo kapaciteta tople vode iz elektrane koja se i dalje prosipa u reku. Zasto bi na trebao gas? Ulozite iz kredita novac i povezite ceo grad na toplovod. Voleo bih da mogu da vidim plan gasifikacije (ako postoji) i rokove po etapama za nas mali grad.

Odgovori

Ostavi komentar