Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Ove zelene površine u stambenim blokovima trebalo bi da se urede ove godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 02. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ove zelene površine u stambenim blokovima trebalo bi da se urede ove godine

U planu je „Lamela“, blok „Knez Milošev venac“ i dvorište zgrada kod mesne zajednice između Proleterske, Dalmatinske i Šumadijske ulice.

U dvorištu starih stambenih zgrada kod MZ „Vasa Pelagić“ trebalo bi da se urede prilazi i postave posude za odlaganje otpada, urede pešačke staze, hladnjak za odmor, postave klupe i igralište za decu. Okončana je javna nabavka,a posao je dobila preduzetnička radnja „Libra“ iz Salakovca u zajedničkoj ponudi sa „Trans kopom“ iz Požarevca i „Gorionikom“ iz Salakovca za nešto manje od 3,9 miliona dinara, bez poreza.

Za ovaj prostor koji koji je neuređen i nalazi se između Dalmatinske, Proleterske i Šumadijske ulice je prošle godine urađen projekat. Predviđena je izgradnja pešačke staze, dečjeg igrališta,  postavljanje klupa, kanti za otpatke i kandelaberske rasvete, kao i drvenog paviljona – senika za odmor stanara.

Na ovom prostoru bi trebalo da se iz korena uklone svi panjevi iz zemlje, poseče postojeća živa ograda, ukloni deo žbunja i poseče 18 stabala. Ukloniće se i 6 starih stubova rasvete, sruštii plato za kontejnere i ukloniti betonske staze.

Biće postavljeno ograđeno dečje igralište sa podlogom od tartana, a na njemu ljuljaška, klackalica i dve konjić njihalice. 

Nove pešačke staze biće popločane, a predviđen je asfaltni prilaz garažama i ograđeni prostor za kontejnere.

U dvorištu bi trebalo da se postave četiri klupe, pet kanti za otpatke i sedam novih kandelabara sa LED rasvetom. Tu će se nađi i šetougaoni drveni paviljon –senik za odmor.

Nega postojećeg drveća podrazumeva održavanje oko 30 stabala, sadnju 6 novih sadnica lišćarskog šiblja, 5 sadnica zimzelenog šiblja i formiranje žive ograde sa 150 novih sadnica.

Trebalo bi da se uredi i novi travnjak.

Očekivano je da bi radovi trebalo da se izvrše u roku od 45 dana od uvođenja izvođača u posao.

Podsećamo, uporedo sa zelenim površinama u MZ „Vasa Pelagić“, prošle godine su urađeni i projekti za uređenje stambenog bloka „Lamela“ i stambenog bloka „Knez Milošev Venac“.

Firma „BMD Bau“ iz Beograda je poslove za izradu projektne dokumentacije za MZ „Braća Vujović“ i „Knez Milošev venac“ dobila za 148.000 odnosno 298.000 dinara, bez poreza.

Firmi „Age plan“ iz Kruševca bio je dodeljen posao na izradi projektne dokumentacije za „Lamelu“ po ceni od 348.000 dinara, bez poreza.

Prema javno dostupnoj dokumentaciji za sada je u toku samo javna nabavka za uređenje površina u bloku „Knez Milošev venac“. Postupak još nije okončan i u fazi je dodele ugovora. Radovi su procenjeni na 21,9 miliona dinara, bez poreza.

Budžetom za 2020.godinu, za uređenje „Lamele“ je predviđeno 17,3 miliona dinara sa porezima.

sre

19.02.

2020.

Ko je kriv? [neregistrovani] u 12:44

Ti narode, jer ćutiš!

Na desetine polomljenih koševa po gradu, ruinirani tereni pretvoreni u divlji parking. Zapuštena igrališta sa polomljenim spravama. Neograđene nekada zelene površine (ogromna opasnost po decu koja se tu igraju). Ne mogu ni da nabrojim sve lokacije sa ovim opisom u ovoj rupi od grada.
Neprestano se pominju neki projekti, milioni, investitori a ništa se ne menja. Ako se nekada nešto i uradi, na brzinu propadne zbog očajnog kvaliteta (što materijala, što izvođača). Samo da se ukrade i da se zadrži fotelja. Džabe nam jedan od najvećih budžeta u Srbiji kada su na odgovornim mestima nesposobnjakovići i kvazi stručnjaci.

Odgovori
uto

18.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 13:40

Samo široko!

op, op, šta je mEleona u igri!

Odgovori
uto

18.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 13:28

Kada?

A kad gradske vlasti planiraju da srede ono ruglo od ako mozemo da nazovemo igralista iza Union mz-a u centru?

Odgovori
uto

18.02.

2020.

selendra [neregistrovani] u 13:07

nijenego

Nije problem u tome sto treba da se urede, vec kada se urede da se redovno i odrzavaju a to redovno odrzavanje ne funkcionise ni po jednom pitanju u Pozarevcu.

Odgovori
uto

18.02.

2020.

Sima [neregistrovani] u 13:06

Šta vam je ljudi

Realno posao koji može da se uradi za 2-3 nedelje radiće se 45 dana.
Zašto pobogu sečete postojeću živu ogradu i zašto je samo ne uredite?
O nameri da posečete 18 stabala, mogu samo da vas prokunem. Ajd dobro je što ćete ovaj prostor da uredite, ali mnogo je brate skoro 4 miliona za taj posao. Sramota

Odgovori

Ostavi komentar