Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 02. 2020. Požarevac

Izvor: Grad Požarevac

Grad Požarevac: Apsolutno netačne tvrdnje o dolasku migranata

Informativna služba gradonačelnika Požarevca izdala je saopštenje povodom glasina o mogućnosti formiranja migracionih centara i naseljavanje migranata na teritoriji grada. Saopštenje prenosimo u celosti.

Pozivamo građane Požarevca da ostanu mirni i da ne obraćaju pažnju na besmislene i apsolutno netačne tvrdnje da postoji mogućnost formiranja migracionih centara i naseljavanja migranata na teritoriji našeg grada. Smatramo da je apsolutno neprihvatljivo da se na takav način šire dezinformacije i neistine, plasiraju krajnje desničarske ideje, uzbunjuju građani, pozivaju na protestne šetnje i širi panika bez ikakvog razloga.

Podsećamo da je Republika Srbija, kao sukcesor nekadašnje Jugoslavije jedan od osnivača Ujedinjenih nacija i potpisnica svih konvencija i protokola koji se tiču migranata, izbeglica i garantovanja njihovih prava. Srbija je i u aktuelnoj situaciji sa migrantima zauzela svoj stav i poznato je da u našoj zemlji postoje prihvatni centri za migrante, a takođe je poznato koji su to centri. Takođe, podsećamo da su i nadležni državni organi opovrgli takve tvrdnje.

Pozivamo sve odgovorne za lažno uzbunjivanje javnosti da odmah prestanu sa širenjem lažnih vesti, i da svoje delovanje usmere na rad na prosperitetu našeg grada. Podsećamo da širenje lažnih vesti, pored očiglednog dobijanja „jeftinih“ političkih poena sa sobom nosi i drugu vrstu odgovornosti. Uvereni smo i da će nadležni organi preduzeti sve mere i adekvatne korake ukoliko utvrde da se radi o namernom širenju panike i uzbunjivanju građana.

sre

26.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 09:04

Podmetači

Za ovu podmetačinu krivi su Đilas, Jeremić, Šolak i Obradović. E moj tužni zbore. Kada se izleti sa nekom izjavom nismo mi majkemi nego ovaj drugi. Baraba izmislila priču. Dokle bre!

Odgovori
pon

24.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 12:51

Nije sija nego vrat

Jugoslavija jeste jedna od osnivača Ujedinjenih nacija ali Velika Britanija, Francuska,Sjedinjene Američke Države,Rusija,Kina su stalne članice ako izuzmemo Kinu zbog virusa, zar tom logikom ne bi trebalo da ove države preuzmu glavnu odgovornost,, teret" nego mi se uvek guramo medju njih a onda na kraju izvučemo deblji kraj.

Odgovori
pon

24.02.

2020.

peja kostolac [neregistrovani] u 08:12

svaka čast na brzini izdavanja saopštenja

Grad Požarevac: Apsolutno netačne tvrdnje o dolasku migranata
A kada ćete da izdate saopštenje o tvrdnjama o ODLASKA Srba u zapadnu Evropu kao migranata. Verujem da je i to "netačno" i narod je nepotrebno uznemiren.
Neće moći opušteno da prati zadrugu el parove i da gleda gde će koja radodajka i prekotezguša i u čuji kravet da završi.

Odgovori
pon

24.02.

2020.

Prle [neregistrovani] u 07:50

Postoji plan o naseljavanju

Možda ne u Požarevcu, ali će te "migrante" naseliti širom Srbije. Plan je da dovedu oko milion ljudi, sporazum o tome potpisan sa Austrijom i Nemačkom. Lično predsednik izjavio više puta, ko ne veruje može da vidi njegove izjave o tome na YouTubu.

Odgovori
ned

23.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 21:16

verujem

Bane do sada nikada nije slagao,zasto bi ovoga puta

Odgovori
ned

23.02.

2020.

Milje [neregistrovani] u 17:59

A spalionica ?

Verovatno je i izgradnja spalionice laž.

Odgovori
ned

23.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 17:43

Aleksandrovac

samo 20 km od Požarevca,svi su uznemireni.Tako i tamo kažu neko vas laže,ajde da sačekamo pa sa vidimo ko laže

Odgovori
ned

23.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 14:57

Fake news

Pa zar SNS imperija nije izgrađena širenjem lažnih vesti. To je osnova vaše vladavine. Ne sumnjam da ste vi ovo izmislili da bi ste mogli i da opovrgnete.

Odgovori

Ostavi komentar