Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 09. 2011. Veliko Gradište

Autor: 2 Izvor: Izvor: e-Kapija

Veliko Gradište postaje nacionalni veslački centar

Veliko Gradište pretenduje da postane centar veslačkog sporta. U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Veslačkim savezom Srbije, opština je pokrenula projekat da Srebrno jezero postane nacionalni veslački centar.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, kaže da su oni obezbedili zemljište od oko 6 ari na kome će biti izgrađen hangar za smeštaj čamaca, kao i objekti za boravak sportista.

"Veslači su i ranije trenirali na Srebrnom jezeru, pa smo tako došli na ideju da obrazujemo nacionalni centar. Tender za izgradnju je raspisan i traje do kraja septembra. Mi smo obezbedili 12 miliona dinara, što će biti dovoljno za podizanje montažnih objekata i uređenje vodenih površina. Ako sve bude teklo po planovima izgradnja će biti završena do kraja godine" rekao je Milić i dodao da je ovaj projekat od izuzetne važnosti za Veliko Gradište.

Naša opština je usmerena ka turizmu, kaže predsednik i podseća da je nedavno na Srebrnom jezeru otvoren akva park, a u najavi su i izgradnja zatvorenog bazena i još jednog hotela.

Milić kaže da će Veliko Gradište u 2011. ostvariti oko 100.000 noćenja, a da je plan da se u narednom periodu taj broj poveća.

sre

14.09.

2011.

PERSON [neregistrovani] u 16:30

NA SVETI NIKAD

KADA CE KOSTOLAC POSTATI NACIONALNI CENTAR ZA RAZVOJ GIMNASTIKE,SA OVAKVOM VLASCU NIKADA I AKO JE TAJ PRJEKAT PLASIRAN OD GIMNASTICKOG SAVEZA SRBIJE PRE PETASEST GODINA POCETKOM GRADNJE GIMBNASTICKE SALE U KOSTOLCU SA ZADOVOLJENJEM SPECIJALNIH TEHNICKIH USLOVA.

Odgovori

Ostavi komentar