Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 09. 2011.

Autor: 1

Novi Bulevar

Gradski funkcioneri u Požarevcu su u subotu svečano otvorili rekonstruisani Bulevar u Požarevcu. Radovi su trajali od 6.juna. Novi Bulevar sa kružnim tokom saobraćaja je funkcionalniji i obezbedio je bolju prohodnost vozila, kažu u Direkciji za izgradnju.

Bulevar nije bio obnavljan poslednjih 30-ak godina, rekao je zamenik direktora Direkcije za izgradnju Milinko Zdravković i dodao da su u rekonstruikciji ove saobraćajnice ostavrene izvesne uštede.

„Građevinski radovi projektovani su na 15 miliona dinara, a javnom nabavkom izneli su 11,8 miliona. Rasveta je umesto 3,5 koštala 2,8 miliona. Zelenilo je urađeno za 300 hiljada, zajednička ulaganja direkcije i Elektromorave bila su 700 hiljada, a za hitne intervencije direkcije plaćeno je 58 hiljada dinara. Nemerljiv je iznos radova javnih preduzeća koja su zamenila instalacije i to nisu naplatila", kazao je on.

Predsednik Saveta mesne zajednice Bulevar Dejan Rakić kaže da je novi Bulevar „čudo".

„U vreme svetske ekonomske krize i nemaštine uspeli smo da od Bulevara ruine napravimo jedan svetski Bulevar", rekao je on.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević na Bulevar je stigao vozeći jednog od „fića" sa skupa ljubitelja ovog automobila u centru grada.

Milosavljević je rekao da Bulevar danas lepše izgleda nego pre 50-ak godina i da je funkcionalniji za saobraćaj.

„Danas može da se kaže da je sve završeno. Automobili klize i sve je kako treba".

Ipak, novinari su primetili da nedostaju putokazi za naseljena mesta. Milinko Zdravković je objasnio „da se objekat dovršava i da će za koji dan biti u punoj funkciji".

uto

13.09.

2011.

Dragan [neregistrovani] u 21:03

Lepo - ali za oči samo dok je novo

Oko pozadine zasto se u skoro svakom gradu sredjuju trgovi necu pricati ali da napisem nesto u vezi bulevara i kruznog toka (novog) jer je to tema:
-3000 evra za par kvadrata trave nesto cveća i par tuja :)) SMEŠNO bi bilo ali siguran sam da je placeno i nesto sto je otislo na neciju vikendicu.
Pesacki prelaz iz B.Dimitrijevića prema gradu (desna strana) je ukinut pa pesak koji ide tom stranom mora da zaobilazi - u Jugovicevu pa preko kapije Elektromorave. NEFUNKCIONALNO i opasno narocito za decu. Skretanje iz V.Dulića prema Takovskoj - ukinuto pa svi idu na kruzni tok. Kad bude poledica bice veselo narocito za policiju koja radi uvidjaj.. Uostalom videcemo za par meseci.

Odgovori
uto

13.09.

2011.

Marko Kraljević [neregistrovani] u 14:18

lupanje...

- „U vreme svetske ekonomske krize i nemaštine uspeli smo da od Bulevara ruine napravimo jedan svetski Bulevar", rekao je on.
- Milosavljević je rekao da Bulevar danas lepše izgleda nego pre 50-ak godina i da je funkcionalniji za saobraćaj.

Pa jesu li ovi ljudi gledali onu dečju emisiju "Ispeci pa reci".

Odgovori
pon

12.09.

2011.

građanin [neregistrovani] u 19:47

Bruka

Ozelenjavanje koštalo 3.000 evra !??!
Za onolicko parčence ??
Neverovatno !!

Odgovori
ned

11.09.

2011.

Perke [neregistrovani] u 21:52

Nefunkcionalno

Kada se na novoisgradjenom Bulevaru pocnu desavati saobracajke zbog najglupljeg resenja za saobracaj onda ce videti sta je uradjeno i koliko nakaradno. Inace zaista niko ne sumnja da je sve vrlo veliko "cudo" koje nas je kostalo skuplje od Svetog Petra kajgana a tek trava-pa konji u Ljubicevu bi imali da se hrane za ovu sumu .........

Odgovori
ned

11.09.

2011.

zoro [neregistrovani] u 12:41

jeftino

stedeli pa za 20 kvadrata trave, nekoliko cveta, nekoliko tuja 300000 dinara bas bih voleo da vidim tu ponudu za ozelenjavanje bulevara ako su ostali gradjani naivni ja nisam ne ide mi ta informacija u glavu nikako pa ovi prethodni su bili amateri a ovi sampioni,stedeli hahaha al na zelenilu

Odgovori
ned

11.09.

2011.

sasa [neregistrovani] u 09:05

bas

automobili klize po starim sahtovima kako rekoste stari 30-ak godina sto ne zameniste makar poklopce nego ostaviste ih sa starim a bice veselo kad padne ledena kisa sa onolikim nagibom ko uspe da obidje krug treba grad da mu da nagradu bas vamje lose pocela kampanja

Odgovori
ned

11.09.

2011.

Znatizeljan [neregistrovani] u 01:45

TROTOAR?

Bez lose namere me bas zanima sta je sa trotoarom od 10-ak metara izmedju Elektromorave i ulaza u stambenu zgradu?Raskopan, zamenjen ivicnjak ali nepopolocan.Valjda nije zafalilo nekom za vikendicu?

Odgovori

Ostavi komentar