Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 09. 2011.

Autor: 1

Rebalans stiže

Zbog velikog broja zahteva i najavljenog rebalansa budžeta Gradsko veće u Požarevcu danas, u sredu i četvrtak održava sednicu. Očekuje se više novca od poreza na zarade za 144 miliona, ali i drastično smanjenje od 407 miliona dinara prihoda u „zelenom“ fondu po osnovu naknade za zagađivanje.

Do kraja meseca trebalo bi da se donese prvi rebalans budžeta u ovoj godini. Nakon izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave grad očekuju da će po osnovu prihoda od poreza na zarade uvećati prihode za 144 miliona dinara. 33 miliona prihodi su uvećani od kamata na sredstva budžeta, a 26 milionadolati od republičkog fonda za zaštitu životne sredine za sanaciju deponije Jeremijino polje.

Zbog umenjene naknade za zagađivanje, biće za 407 miliona manje novca u budžetskom fondu za zaštitu životne sredine.

Od viška dobijenog po osnovu poreza na zarade grad namerava da 30 miliona opredeli za prvu fazu izgradnje vrtića na Čačalici, 40 miliona za presvlačenje regionalnih puteva i 23 miliona za presvlačenje lokalnih puteva u Požarevcu. Po 10 miliona trebalo bi da se utroši za struju i grejanje  vrtića u Burjanu i geodetske podloge za Plan generalne regulacije grada. 6,2 miliona odlazi na jednokratnu socijalnu pomoć, a po 5 miliona za gimnastičku halu u Kostolcu, stadion malih sportova u Požarevcu i projektno tehničku dokumentaciju za Industrijsku zonu.

Preko 70 je zahteva za dodatna sredstva u budžetu ukupne vrednosti od oko 200 miliona dinara. 20 miliona traži se na ime dodatnih sredstva za sportske klubove. Sportsko društvo Rudar traži 6,4 miliona, rukometni klub i FK Mladi radnik po pet miliona.

20 miliona potrebno je za učešće u izgradnju glavnog kolektora u Ljubičevu. 31 milion traže Komunalne službe za učešće u sanaciji deponije

Kreditnim zaduženjem u ovoj godini 44 miliona je namenjeno za obnovu komunalne infrastrukture, 26 miliona za rekonstrukiciju i održavanje lokalnih puteva, 28 miliona za fasade, 25 miliona za rekonstrukciju Bulevara,pružni prelaz u Memincu  i put ka Živici. Ukupno kreditno zaduženje u 2011. Iznosi 161 milion dinara.

sre

14.09.

2011.

PERSON [neregistrovani] u 16:26

NISTA NISTE BOLJI OD GRUBETICA

ON SE ZALAGAO ZA DONOSENJE BUDZETA,A'' POSLE CE MO DA GA DOTERIVAMO''.

Odgovori
uto

13.09.

2011.

Dule duduk [neregistrovani] u 14:09

Renta kar rebalans men

Gradonačelniče, predloži mene, ... ljubi te brat, da ja budem taj za balansiranje budžeta. Evo, javno obećavam da će svake nedelje da ga peglamo i balansiramo, ja ću peglam novac a Vi ga balansirajte. Kuj da više - tu će mlatnemo bajlog. Samo niste Vi za tu rabotu, imate mnogo europejske - slouvenačke krvi, dajte mi neku drugu domaću aždaju.

Odgovori
uto

13.09.

2011.

PERSON [neregistrovani] u 00:14

NEZNALICE I DILETANTI

Ocigledno je da aktuelna vlast u Pozarevcu nema pojma da napravi budzet.Pravicete Peru Rajica od blata.Tako je to kad vrstan kadar ds-a gospodja Koci bude postavljena za NACELNICU SEKTORA ZA BUDZET I FINANSIJE U GRADSKOJ UPRAVI KAO NEKOPETENTNO LICE pa stoga na svaka tri cetiri meseca imamo rebalans budzeta.Po tome je nasa gradska uprava vrstan rekorder u Srbiji.VALJAREVIC JE BIO BOLJI.

Odgovori

Ostavi komentar