Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  U Požarevcu jedan od smeštaja za lica koja ne poštuju mere samoizolacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 03. 2020.

Autor: M. Tadić Izvor: N1, Boom 93

U Požarevcu jedan od smeštaja za lica koja ne poštuju mere samoizolacije

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas nove kazne za povratnike iz inostranstva koji ne poštuju mere samoizolacije.

"Za one povratnike iz inostranstva koji prekrše meru samoizolacije i kreću se suprotno merama, Ministarstvo pravde je obezbedilo tri objekta u Vršcu, Požarevcu i Pirotu koji će služiti za smeštaj lica do daljnjeg. Ukoliko ih u kontroli uhvatimo, oni će biti u ovim objektima.

Ako takvo lice zarazi druga lica i naruši im zdravlje može mu se izreći kazna od jedne od osam godina, ako zarazi lice i dođe do smrti, onda je kazna od dve do 12 godina zatvora", rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je rekla da je problem što ljudi iz inostranstva, i pored svih apela da ostanu u svojim zemljama, te apele nisu uslišili. 

"Teško je kontrolisati njihovo kretanje i moraju u karantin, apeli nisu uslišeni, imamo gužvu na granicama, kolone, od 14. marta do 8 časova danas, 65.142 se vratilo u Srbiju iz inostranstva. Neočekivan broj, to će ostati poseban bezbednosni izazov", navodi premijerka.

Takođe, premijerka Brnabić je dodala da postojie konkretni podaci da se u Srbiju, u poslednjih 48 sati, vraćaju i naši građani iz inostranstva kojima je potvrđeno da su zaraženi.

Podsećamo, danas do 18 časova, u Srbiji je registrovano ukupno 89 slučajeva zaraze virusom COVID-19, a testirano je ukupno 440 osoba. 

Najvažnije informacije o koronavirusu možete pratiti na našem LIVE BLOG-u.

sre

18.03.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 23:27

Organizacija

Mnogo je njih sa našim pasošima koji su došli iz inostranstva pre uvođenja mere samoizolazije,tačnije nisu dobili Rešenje o samoizolaciji na granici. E njima treba da se uruče naknadna rešenja o samlizolaciji. A da ih istipuju komšije ili ugostiteljilji koji još uvek nisu zatvorili svoje objekte.

Odgovori

Ostavi komentar