Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 03. 2020. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom93

Različite evidencije o zaraženima na području okruga

Prema podacima zvaničnog sajta kancelarije za IT i eUpravu u Braničevskom okrugu evidentirano je dvoje zaraženih, a jedna osoba iz Požarevca je do sada bila pozitivna na testu. Međutim, u Zavodu za javno zdravlje u Požarevcu kažu da nema zaraženih sa područja Grada.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac, Ana Jovanović je za Boom 93 rekla da je juče kod jednog, a danas kod tri pacijenta uzet uzorak i poslat na Torlak na analizu, jer su ovi pacijenti ispunjavali uslove za testiranje.

"Juče je jedan uzorak poslat na analizu, a danas tri. Danas bi trebalo da dobijemo rezultate za taj jedan uzorak, a sutra za ova tri koja su poslata danas", kazala je Jovanović.

U Braničevskom okrugu trenutno je pod nadzorom oko 1400 ljudi, dok jednom delu njih ističe određena samoizolacija od 14 dana, pa će se prema njenim rečima, ovaj broj menjati.

Dvojica muškaraca iz opštine Žabari kod kojih je bio potvrđen koronavirus su i dalje kućnoj izolaciji i njihovo stanje se prati.

"Njihovo stanje se i dalje prati, naše stručne službe su i dalje u kontaktu sa njima i za sada se dobro osećaju, ali su i dalje u strogoj kućnoj izolaciji", ističe Jovanović.

Inače, prema podacima na sajtu kancelarije za IT i eUpravu  1 osoba iz Grada Požarevca se vodi kao zaražena korona virusom, dok je druga sa područja opštine Veliko Gradište. Ovi podaci ne odgovaraju evidenciji Zavoda.  

Nema komentara.

Ostavi komentar