Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Počela podela higijenskih paketa za korisnike usluge Narodne kuhinje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

26. 03. 2020. Požarevac

Izvor: Grad Požarevac, Boom93

Počela podela higijenskih paketa za korisnike usluge Narodne kuhinje

Grad Požarevac u saradnji sa Crvenim krstom i volonterima počeo je raspodelu higijenskih paketa za korisnike Narodne kuhinje, reč je o 900 lica, odnosno više od 300 porodica.

Danas je raspoređeneo 350 paketa na adrese korisnika Narodne kuhinje a higijenska sredstva su obezbeđena za naredna dva meseca, saopštava lokalna samouprava u Požarevcu.

U higijenskim paketima se nalaze prašak za veš, šamponi, sapuni, toaletni papir, tečnost za sudove, paste za zube i ostali nužni proizvodi potrebni za održavanje higijene.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao je da je odlukom lokalnog štaba za vanredne situacije isporuka higijenskih i lanč paketa obezbeđena i za socijalno ugoržene koji nisu korisnici usluge Narodne kuhinje.

Radi se o 350 osoba i za njih je ovaj vid pomoći obezbeđen za naredna dva meseca. U lanč paketu se nalazi brašno, šećer, so, ulje, testenine i druge životne namirnice. Raspodela lanč i higijenskih paketa za ove kategorije počinje sutra. Štab za vanredne situacije razmatra da na ovu pomoć obezbedi za još neke socijalne kategorije stanovništva.

U dopisu se ponovo apeluje na lica preko 65 godina da ostanu kući i poštuju mere samoizolacije, kao i da koriste brojeve telefona kol centra, preko kojih gradski volonteri mogu da im izađu u susret nekim njihovim zahtevima. Grad ima oko 200 volontera koja se po potrebi  angažuju

Brojevi telefona call centra: za teritoriju Grada Požarevca su 061 17 38 169, 061 17 05 907 i 061 65 71 451. Za teritoriju Gradske opštine Kostolac, broj telefona je 061 17 381 85

Nema komentara.

Ostavi komentar