Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Ispituje se šta se dešavalo u bolnici tokom lečenja žene pozitivne na koronavirus
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

26. 03. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ispituje se šta se dešavalo u bolnici tokom lečenja žene pozitivne na koronavirus

U nekim centralnim medijima pojavila se informacija o tome da će nekoliko desetina lekara i medicinskog osoblja Opšte bolnice u Požarevcu biti testirano i upućeno u samoizolaciju zbog pacijentkinje za koju se tek posle pet dana lečenja ustanovilo da je zaražena koronavirusom. Jedina potvrda koju je Boom 93 mogao da dobije iz više zvaničnih izvora jeste da je žena zaista bila u bolnici, da je pozitivna na koronavirus i da je upućena za Beograd.

Navodno, žena iz Požarevca, stara 77 godina je krila da je bila u kontaktu sa osobom iz inostranstva, pa lekari nisu ni sumnjali na koronu, navodi se u informaciji koji su objavili neki mediji i dodaje da su je u bolnici mnogi lečili bez zaštitne opreme jer nje nema, a nisu ni pretpostavili koja je tačna dijagnoza, inače bi primenili zaštitu.

Takođe, navodi se i da će na testiranje i u samoizolaciju morati da ide nekoliko desetina lekara, medicinskih sestara i ostalog osoblja, ali da će morati da se utvrdi sa kim je sve ova žena bila u kontaktu, pa da se i oni dovedu na testiranje.

Direktor Opšte bolnice Danko Nikolić rekao nam je da je većina ovih navoda laž.

„Preduzete su sve mere. Pacijentkinja je poslata za Beograd i to je jedino što mogu da kažem. Sve ovo drugo laž i dužina ležanja i sve ovo drugo što se navodi, to je sve laž. Ne znam ko je mogao da da takvu informaciju. Vi znate da mi ne smemo da dajemo informacije vezane za koronavirus. To je dao neko ko je neodgovoran i iznosi apsolutno netačne podatke“, bio je izričit Nikolić.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu Ana Jovanović je novinaru Boom 93 potvrdila da je pozitivna na koronavirus žena iz Požarevca, rođena 1943.godine i da je danas prebačena za Beograd.

Komentarišući navode u medijima, ona je rekla da je čitav slučaj na ispitivanju, ali da ne zna detalje.

„Pravo da vam kažem, ne znam ni ja detalje. Žena je 43.godište iz Požarevca je. To znam, kao i da je tu bilo nekih problema.  Znam da je u fazi ispitivanja i biće neke izolacije, ali detalje ne znam jer smo kasno dobili rezultat. Ja sam razgovarala sa mojim epidemiolozima, rečeno mi je da je to u fazi ispitivanja i da je imala puno kontakata“, rekla je Jovanović.

Ona je negirala da je Zavod za javno zdravlje izvor informacije koja se pojavila u medijima.

sre

01.04.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 12:49

zataskava incident

Najveci idijotizam je sto medicinskom osoblju u karantinu jos uvek nije uzet test na coronu.Garantovano direktor nije ni prijavio slucaj da mu se nebi izmakla fotelja.

Odgovori
sub

28.03.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 21:25

sto se krije

Sta se desavalo, lose uzeta anamneza bolesti, pogresno postavljena prvobitna dijagnoza,baba nije prijavila unuka gasterbajtera da je zarazen,baba se setkala po odeljenjima, posledica desetine zdravstvenih radnika u izolaciji.

Odgovori
pet

27.03.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 17:07

Dom zdravlja

A sta je sa Domom Zdravlja Pozarevac? Nisi organizovani ,radnici nezaštićeni,ne poštuju preporuke ,nisu pravilno organizovani.Sta ce se desiti kada bukne u Domu Zdravlja. CEO GRAD CE DA PUKNE

Odgovori
pet

27.03.

2020.

Nažalost Požarevljanin... [neregistrovani] u 13:28

E,moj direktore...

Kakva bolnica takav i direktor.
Naravno da nije laž,ovo je mali grad brzo se sazna za svaku brljotinu, a posebno u bolnici. Sigurno neće reći za sebe koliko su nesposobni, ali nažalost ceo Požarevac i okolina zna ko sve radi u toj bolnici...ostalo je dno dna što se tiče struke, ali su zato najglasniji kad traže svoja prava.

Činjenice:
-Žena je došla sa respiratornim problemima, a bez temperature(prećutala je da joj je sin sa porodicom došo iz BEČ, da ih ne bi stavili u karantin)
-Naši inteligentni doktori i sestre(većina naravno bez zaštite), je primaju kao običnog pacijenta i smeštaju na odeljenje(interno,zajedno sa teškim bolesnicima). Pošto dva dana ne mogu da utvrde šta je(išla je na rendgen, pa u laboratoriju i ko zna gde još), oni tek treći dan uzimaju uzorak na koronu i šalju za BG.
U međuvremenu gospođa dobija temperaturu, i kod naših dragih medicinara se javlja blaga panika.
-Posle dva dana stiže rezultat na virus i on je pozitivan, oni odmah pakuju bakicu u sanitet i što pre za BG.

Epilog: 30(slovima trideset) naših dragih sugrađana medicinara i ostalog bolničkog osoblja je trenutno u izolaciji i čekaju da budu testirani.

Mislim da je svaki dodatni komentar izlišan. Situacija tamo nije ništa bolja ni u običnim prilikama. Što se tiče gospodina direktora, imao sam prilike nažalost da se uverim u njegove sposobnosti i kao lekara. Vrlo su slične kao i direktorske na našu nesreću...

P.S.
Nisam komentarisao dotičnu gospođu koja je sve to izazvala. Stvarno ne znam šta da kažem za takve ljude i ne znam kakva kazna da im se odredi.

Odgovori
pet

27.03.

2020.

bane [neregistrovani] u 09:15

android

Obezbedite zaposlenima zastitna odela.

Odgovori
čet

26.03.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 21:14

Virus

Ko zna sta se desava u toj bolnici,nece oni da objave nista.

Odgovori
čet

26.03.

2020.

Prle [neregistrovani] u 21:10

Istinite laži

Sve će se doznati!

Odgovori
čet

26.03.

2020.

Maja [neregistrovani] u 20:58

Corona

Slucaj treba da ispita Ministarstvo,a ne da se zataska...Jer ovo je nesto sto se nije desilo u svetu...ovakva neodgovornost.

Odgovori
čet

26.03.

2020.

ixc [neregistrovani] u 19:12

android

Sta je laz.

Odgovori

Ostavi komentar