Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

30. 09. 2011. Požarevac

Autor: 2

Vreme je za Peščanik

U nedelju, 2. oktobra 2011. počinje 12. sezona radio emisije Peščanik. Prva epizoda novog serijala baviće se Paradom ponosa a sagovornici su Žarko Korać, Dejan Ilić, Ivan Kuzminović i Boban Stojanović.

Kako su rekle autorke emisije, Svetlana Lukić i Svetlana Vuković, u novoj sezoni Peščanik će se emitovati svake nedelje na radiju Boom 93, a na internet stranici Peščanika biće postavljen i audio snimak emisije, kao što je to rađeno i godinama unazad.

Emisija će biti emitovana nedeljom od 9h, a osim u Požarevcu emituje se i na radio stanicama u Novom Sadu, Vranju, Čačku, Novom Pazaru, Kotoru i Podgorici.

Prva emisija nove sezone je izuzetak, jer ide kao video izdanje, i baviće se Paradom ponosa kroz razgovore sa predsednikom SDU Žarkom Koraćem, Ivanom Kuzminovićem iz Helsinškog odbora za ljudska prava, urednikom izdavačke kuće "Fabrika" Dejanom Ilićem i LGBTQ aktivistom, predsednikom Queeria centra Bobanom Stojanovićem.

Podsetimo, autorke emisije Peščanik otišle su sa radija B92, nakon što je ta kuća odbila da se izvini žrtvama genocida u Srebrenici zbog učešća Ljiljane Bulatović i Koste Čavoškog u emisiji "Debata".

Peščanik je emitovan 11 godina na B92.

Nema komentara.

Ostavi komentar