Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

30. 09. 2011.

Autor: 1

Zbogom Lenjinova?

Požarevac bi trebalo da dobije knez Mihailovu ulicu, Trg Velibora Vasovića i ulicu Milene Pavlović Barilli.

Požarevac bi trebalo da dobije knez Mihailovu ulicu, Trg Velibora Vasovića i ulicu Milene Pavlović Barilli. Gradska komisija za davanje predloga naziva ulica i trgova dostavila je gradskom veću predloge naziva za  Požarevac i Kostolac. Ukupno 27 ulica i trgova promeniće naziv.

Lenjinova ulica bi trebalo da promeni naziv u Milene Pavlović Barilli, Bratstva i jedinstva u Knez Mihailovu, Moše Pijade u Milivoja Živanovića, Vojske Jugoslavije u Vojske Srbije, a trg na Bulevaru trebalo bi da se zove Trg Velibora Vasovića.

 

Ostali predlozi:

Trg Bratstva i jedinstva u Kostolcu - Trg generala Veličkovića

27.aprila - Patrijarha Dimitrija

Župska - Save Jovanovića

Milivoja Živanovića - Aleksandra Nikolajevića

Porečka - Vladike Hrizostoma

Bojane Prvulović - Davidovićeva

28.marta - Koste Protića

Koče Racina - Vojvode Brane

Viktor Bubanj - Slobodana Stojanovića

Kruzijska - Živke Matić

Pendina - Nikole Jovanovića Amerikanca

 

Pored ovoga veće bi trebalo da razmatra i predloge za nazive 70 ulica koje ih do sada nisu imale

 

Boom 93 je na web strani u prethodnom periodu sproveo anketu o nazivu trga na Bulevaru. Najviše posetilaca glasalo je za predlog Trg Zorana Đinđića.
uto

04.12.

2012.

Hijeronimus [neregistrovani] u 17:45

A ulica po imenu Pavla Savića (najvećeg srpskog fizičara i astronma) ? Sigurno je bolje tako nego da se ulica zove po Njegošu

Odgovori
uto

11.10.

2011.

građanin [neregistrovani] u 13:02

Dokle ?!?

Sve u svemu,predlozi su većinom bezvezni,nažalost.Donekle je u redu promeniti nazive ulica koje su svojevremeno,verujem ideološki krštavane,kao što je Lenjinova,M.Pijade itd..Dalje,zašto opet menajti ime Župske i koliko puta više?Što se tiče V.Vasovića mnogo je primerenije njegovim imenom nazvati npr. onaj mikro sportski centar na "vašarištu" nego "Bulevar".Da imamo više bulevara pa i nekako,ovako ... Na kraju,prava je sramota da od tolikih ulica do današnjeg dana nijednu nije dobio naš ubijeni premijer !

Odgovori
uto

04.10.

2011.

ivan [neregistrovani] u 01:31

KOALICIJA

Zbog koalicije SPS-a i DS-a, pozarevacki DS se odrekao Zorana Djindjica. Napomenucu da je OTPOR trazio da se Lenjinova ulica preimenuje u ulicu Zorana Djindjica, predsednik okruznog odbora DS Goran Petrovic je izjavio da Zoran zasluzuje trg a ne ulicu.
Gospodo iz DS vi ste nosioci vlasti, vi ste formirali komisiju za imenovanje ulica. Od ukupno 97 ulica, sto novih a sto one koje menjaju naziv, ZORAN DJINDJIC NIJE DOBIO NI JEDNU ULICU. To govori da smo i dalje komunisticki grad, tako nas svi i smatraju. Dokaz je da nema ni jedne investicije u ovom gradu.

Odgovori
pon

03.10.

2011.

Pera [neregistrovani] u 20:28

?

Mozda sam ja neupucen, ali ko su Aleksandar Nikolajevic i ostali?

Odgovori
pon

03.10.

2011.

Crvenonosac [neregistrovani] u 12:37

Pojašnjenje

A zašto nekome smeta što je neko fudbaler? Jel to negde piše da ulice moraju da nose naziv isključivo po palim borcima, državnicima, umetnicima...? Velibor Vasović je de facto bio najbolji sportista kojeg je ovaj grad ikada dao. Nažalost, Vasović je bio zaboravljen od svih pa i od svog grada. Samo da podsetim da je u pitanju prvi Srbin koji je osvojio Kup Šampiona sa slavnim Ajaksom, kapiten te slavne generacije u kojoj je igrao i Johan Krojf. Da, jednom Krojfu je Vasović bio kapiten!! Velibor Vasović je kao fudbaler i trener bio i u naša dva najveća kluba, i u oba je ostavio neizbrisiv trag. On je i kreator onog šampionskog Zvezdinog tima, koji je sa nekim drugim ljudima, sticajem okolnosti zaseo na evropski tron. Ako TAKAV čovek ne zaslužuje ulicu, tj.trg zaista ne znam ko zaslužuje.

Odgovori
pon

03.10.

2011.

MARIJANA [neregistrovani] u 12:14

kome smeta naziv Bulevar???

Promeniti naziv Bulevar bi bilo isto kao kada bi Skadarliji dali ime nekog sportiste.Sramota sta se sve radi u ovom gradu.

Odgovori
ned

02.10.

2011.

dždž [neregistrovani] u 22:03

kaljuga

a rupetine po ulicama?da li je moguće da je ime ulice važnije od toga da li njom može da se prođe,pogotovo kišnim danima...

Odgovori
ned

02.10.

2011.

Srle Pera Ždera [neregistrovani] u 18:52

Čemu sve to?

Kapiram da ima puno ideologije u ovom pretumbavanju naziva ulica i (čuj) trgova. Ne vidim ni jedan razlog zašto menjati naziv "Moše Pijade", ali 'ajde neka. Treba i ta visokoumna komisija da opravda svoj honorar. Ali naziv "Bulevar" prekrstiti u ime tamo nekog fudbalera, to je totalna glupost. "Bulevar" je vekovni naziv za to mesto i menjati ga sada izgleda kao kada bi beogradska "Slavija" bila nazvana po Šekularcu ili Bori Kostiću. Inače, po rodjenju i po opredeljenju sam gornjomalac, ali ovakvu glupost sa Bulevarom ne mogu da shvatim. Nazovite fudbalski stadion po njemu ili sportski centar ili šta već u vezi sa sportom, ali ne ružite stare požarevačke nazive.

Odgovori
sub

01.10.

2011.

ivan [neregistrovani] u 21:38

Trg Zorana Djindjica

Vlast je ignorisala predlog LDP-a da se trg na Bulevaru zove po pokojnom premijeru. Sada se zna ko je ko, i zna se da danasnji DS nemaq veze sa DS koju je vodio Zorana Djindjic.

Odgovori
pet

30.09.

2011.

Булевар је Булевар [neregistrovani] u 19:50

Коме сметају имена већ "крштених" улица?

Зашто се улица у којој је Миленина кућа не зове по њој?!

Odgovori
pet

30.09.

2011.

PERSON [neregistrovani] u 19:45

SETITE SE I MILETA VELJKOVICA

MOZEMO LI NEKU ULICU U POZAREVCU NAZVATI PO MILETU VELJKOVICU LEGENDI POZAREVACKOG NOVINARSTVA.

Odgovori
pet

30.09.

2011.

Dragan [neregistrovani] u 17:59

Svašta...

Koja glupost, sadašnju ulicu Milovoja Živanovića preimenovati da bi je dodelili ulici Moše Pijade.. Pa samo ce pometnju napraviti. A postoji i Trg Milivoja Živanovića pa uzvolite sad uzmite pasulj pa se pitajte koja je ulica prava.
A koliko nam je opštinska vlast na mestu i ažurna govori podatak da se tek sada menja naziv ulice Vojske Jugoslavije.
Lepe pare će se uzeti za zamenu dokumenata :))
E baš svašta!!!

Odgovori
pet

30.09.

2011.

srbivoje [neregistrovani] u 16:08

Blago nama

Vasovic jeste bio sjajan fudbaler, ali daleko od toga da Bulevar treba nosi ime fudbalera. Toliko o nama samima.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije