Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 10. 2011.

Autor: 1

Zadovoljni radom prihvatilišta

Iz budžeta Požarevca do danas je na ime obeštećenja za ujede pasa lutalica isplaćeno preko 1,5 miliona dinara. Na ovaj iznos trebalo bi dodati nešto više od 800 hiljada dinara za devet vansudskih poravnanja i jednu sudsku presudu koje je gradsko veće potvrdilo danas. Gradonačelnik kaže da je zadovoljan radom prihvatilišta u Požarevcu.

Godišnje se iz budžeta grada za rad prihvatilišta za pse i mačke lutalice izdvaja 5,5 miliona dinara, od čega dve trećine odlazi na plate zaposlenih.

Sa više od 2,3 miliona dinara koje je grad isplatio na ime obeštećenja po poravnanjima i sudskim presudama, psi lutalice Požarevac su u proteklih 9 meseci koštali preko 7,8 miliona.

Gradonačelnik Požarevca kaže da je zadovoljan izveštajem o radu prihvatilišta koji su Komunalne službe podnele veću. On je odgovornost za veliki broj ujeda u Požarevcu prebacio na stanovnike sela koji dovode pse u grad i puštaju ih na ulicu.

U prihvatilištu za pse i mačke lutalice trenutno se nalazi 66 pasa koji čekaju udomljavanje. Učinak za  devet meseci pokazuje da je u prihvatilištu udomljeno 68 pasa, da su čak 62 psa vraćena vlasnicima na ulici, a 31 nakon smeštanja u prihvatilište. 27 je eutanazirano.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije