Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 10. 2011.

Autor: 1

Šta deca zahtevaju od grada?

Na prijemu povodom Dečje nedelje u svečanim salonima gradske uprave u Požarevcu u četvrtak nisu pročitani zahtevi dece koji se svake godine u vidu povelje tradicionalno predaju gradonačelniku. Prijemu nije prisustvovao Miodrag Milosavljević koji je boravio u Kraljevu.

Za razliku od prethodnih godina na prijemu u požarevačkoj gradskoj upravi povodom Dečje nedelje, u četvrtak nije bilo moguće čuti šta mališani iz osnovnih škola i vrtića traže u ime svojih vršnjaka od gradonačelnika i gradskih vlasti.

Prošle godine deca su zahtevala uredjeno šetalište, zatvoren bazen, bioskop, klizalište, još jedan vrtić i više sportskih terena.

Ove godine na prijemu je organizovana mini priredba dece iz vrtića i osnovnih škola za zvanice u svečanom salonu, a prisutnima su se zvanično obratili Radiša Đorđević iz organizacije „Prijatelji dece" i zamenik gradonačelnika Vukica Vasić.

Vasić je rekla je da tek očekuje listu dečjih zahteva. Ona je dodala da u gradskoj upravi znaju šta je deci potrebno i da svakog dana rade na poboljšanju uslova za najmlađe.

Radiša Đorđević je konstatovao da je ugroženoj deci potrebna dodatna pomoć društva jer je svako 4.dete u Srbiji nije materijalno obezbeđeno i zdravstveno osigurano.

Deca iz vrtića i osnovnih škola bila su u prilici da obiđu prostorije okružnog zdanja u kojem je smeštena lokalna samouprava.

pon

10.10.

2011.

mama [neregistrovani] u 22:39

šta traže roditelji za svoju decu

Zamenite prozore u vrtiću Leptirić, poraviti radijatore i srediti kanalizaciju. Deca su nam na izvoru zaraze. Upale uva su najčešće u tom vrtiću. I hladno im je.

Odgovori

Ostavi komentar