Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 10. 2011. Smederevo

Autor: 2 Izvor: Izvor: B92

Pljačkaju hrvatske brodove u luci Smederevo?

Hrvatski brodovi su sve češće na meti bandita u Srbiji, a poslednja "žrtva“ je brod "Sloga“ opljačkan u smederevskoj luci na Dunavu, piše zagrebački "Jutarnji list".

Davor Ivančan, upravnika Transportno tehničke službe "Dunavskog Lloyda" iz Siska tvrdi da je njihov brod opljačkan u smederevskoj luci. Lopovi su sa broda "Sloga" i pet pratećih barži za rasuti teret odneli opremu u vrednosti 60.000 evra, rekao je Ivančan za "Jutarnji list".

Brod iz luke Smederevo trebalo da krene za Novi Sad po novi teret koji je naručio klijent iz Sirije i zatim da krene na plovidbu do Crnoga mora. Brod međutim nije mogao da isplovi jer nema struje da digne sidro.

"Odneli su nam 50 poklopaca na bokovima, svaki je vredani najmanje 650 evra, odneli su nam sve uređaje i kablove za plovidbu", rekao je upravnik kompanije čiji je brod kako kaže opljačkan u Smederevu.

"Nemamo ni kablove za plovidbu, nemamo ni brodske uređaje, a bez poklopaca na bokovima i uređaja za plovidbu, nemoguće je i nesigurno ploviti," rekao je Ivančan i dodao da će brod "Sloga" morati prvo da otkloni sve kvarove i nadoknadi ono što je pokradeno pa tek onda da nastavi plovidbu.

Prema njegovim rečima ova pljačka broda treća je teška krađa u poslednjih 12 meseci koja je zadesila brodove "Dunavskog Lloyda" na području luke Smederevo.

Brodska kompanija "Dunavski Lloyd" zatražila je da amabasada Hrvatske u Srbiji pomogne kapetanu broda "Sloga" u rešavanju problema i da traži veći angažaman srpske policije jer do sada, kako navode nije bilo nikakvih rezultata u pokušajima da se zaustave pljačke na rekama u Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar