Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 10. 2011.

Autor: 1

Iznude, prevare i zelenaštvo

Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Dragana M. (38) iz Požarevca zbog osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela iznude, zelenaštva i prevara.

Osumnjičen je da je većem broju građana Požarevca, Golupca i Krepoljina pozajmljivao devize. Koristio je tešku situaciju u porodicama i novac pozajmljivao za lečenje obolele dece zaračuvnavajući nesreazmernu kamatu.  Na ime pozajmice zaključivao je ugovore o poklonu većeg broja nepokretnosti.

Dragan M. je osumnjičena za ukupno 4 dela iznude. Onima kojima je pozajmljivao novac pretio je uz upotrebu sile da uglavnom njemu prodaju pokretnu i nepokretnu imovinu. Nekretninama je zaračunavao niske cenem a novac potraživao na ime kamata po osnovu kašnjenja u vraćanju pozajmica.

Prevario je jednog Požarevljanina koji mu je prodao kuću. Lažno mu je prikazao obaveze prema poreskoj upravi i elektrodistribuciji i umanjio vrednost kuće za 8.000 evra.

Policija podseća da je u septembru Dragan M. uhapšen nakon pucnjave u blizini zgrade Nacionalne službe za zapošljavanje u Požarevcu.

Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije