Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 10. 2011. Požarevac

Autor: 2 Izvor: Izvor: Boom 93

Ponovo radi bioskop

Posle više od godinu dana bioskop Centru za kulturu počeo je sa radom, a u utorak 18. oktobra biće prikazana projekcija domaćeg filma „Beli beli svet“.

Film je premijerno prikazan u novembru 2010. a u požarevački bioskop stiže sa skoro godinu dana zakašnjenja zbog tehničkih razloga kaže za radio Boom 93 urednik filmskog programa Centra za kulturu, Goran Jovanović i dodaje da je film izabran jer ispunjava autorske i umetničke kriterijume u svetu kinematografije.

„Film ima jako dobre reference i interesantnu estetiku što je bio razlog da baš ovaj film prikažemo u bioskopu Centra za kulturu u želji da savremenim filmofilima u našem gradu ponudimo film koji ispunjava svetske standarde" kaže Jovanović.

Priča se dešava u rudarskom gradu Boru, nekada simbolu socijalističkog prosperiteta, danas simbolu propadanja i beznađa. Radnja se najvećim delom odvija u miljeu oronule soc-realistične arhitekture, gde žive ljudi bez budućnosti. Glavne uloge u filmu su poverene Jasni Đuričić, Uliksu Fehmiu, Hani Selimović, Nebojši Glogovacu i Borisu Isakoviću, dok režiju filma potpisuje Oleg Novković, koji je napisao i scenario zajedno sa Milenom Marković.

Cena ulaznice za projekciju filma je 200 dinara.

Jovanović dodaje da je za novembar mesec zakazano 4 filmske premijere koje će biti prikazivane svakog utorka premijerno i reprizno svakog petka u bioskopu Centra za kultur Požarevac.

pon

17.10.

2011.

Peka [neregistrovani] u 15:44

STER CINEMAS

Stolice užasno neudobne. Zvuk jako loš. Ako se to ne popravi možete ponovo da zatvorite bioskop.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije