Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Sud obustavio postupak protiv dvojice direktora Zdravstvenog centra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 10. 2011. Požarevac

Autor: 1

Sud obustavio postupak protiv dvojice direktora Zdravstvenog centra

Obustavljen je krivični postupak protiv sadašnjeg i bivšeg direktora Zdravstvenog centra u Požarevcu Miodraga Bogosavljevića i Miodraga Ilića.

Nakon što su branioci uputili prigovor na optužnicu, vanraspravno veće Višeg suda u Požarevcu je 5.oktobra obustavilo postupak protiv dvojice direktora koji su bili optuženi za zloupotrebu službenog položaja.

Više tužilaštvo u Požarevcu je 29. avgusta protiv njih podiglo optužnicu za krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju jer od lekara na usavršavanju koji nisu završili specijalizaciju nisu tražili povraćaj novca, što je bilo predviđeno ugovorom.

Vanraspravno veće Višeg suda u Požarevcu prihvatilo je prigovor na optužnicu koji su podneli branioci Bogosavljevića i Ilića i donelo rešenje kojim se obustavlja krivični postupak. Rešenjem veća utvrđeno je da nema mestu krivičnim delima za koja su optuženi i da u njihovim radnjama kao odgovornim licima Zdravstvenog centra, od septembra 2006. do maja 2011.godine, nema elemenata predmetnog krivičnog dela.

Protiv ovog rešenja tužilaštvo može da podnese žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije