Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 10. 2011.

Autor: 1

Apoteka prva, bolnica poslednja

Apotekarska ustanova Požarevac najbolja je u Srbiji, dok Opšta bolnica u Požarevcu zauzima poslednje mesto na rang listi zdravstvenih ustanova za 2010.godinu koja je predstavljena na Nacionalnoj konferenciji o unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite.

Po kvaliltetu zdravstvene zaštite Apotekarska ustanova Požarevac je zaslužila tri zvezdice i na vrhu je rang liste ustanova ovog tipa u Srbiji sa 92 od mogućih 100 poena.

Direktor Nebojša Jorgovanović kaže da ustanova već dugi niz godina kontinuirano radi na unapređenju svojih usluga i da je to primećeno u srpskom apotekarstvu. On je podsetio da je požarevačka ustanova dobitnik oskara kvaliteta i poslovne izvrsnosti u prošloj godini.

Opšta bolnica u Požarevcu zauzima poslednje 18.mesto među bolnicama na područjima sa preko 100.000 stanovnika. Od mogućih tri, dobila je 1,68 indeksnih poena. U ovom rangu najbolja je bolnica u Leskovcu sa 2,5 poena. Od manjih bolnica prva je jagodinska sa 2,7 poena.

Požarevačka bolnica dobila je maksimalan broj poena (3) za sticanje i obnovu znanja zaposlenih i  zadovoljstvo korisnika. Zadovoljstvo zaposlenih donelo je dva boda, sa 1 bodom ocenjeni su prosečna dužina bolničkog lečenja, proj preoperativnih dana i prosečan broj operisanih na hirurgiji. Ukupan kvalitet rada ocenjen je sa 0,5 bodova, a sa 0 bodova ocenjena je stopa smrtnosti.

Među domovima zdravlja na području sa više od 100.000 stanovnika, požarevački zauzima sedmo mesto sa 2,01 poenom, što je najbolji rezultat u poslednje tri godine. Prva je Sremska Mitrovica sa 2,21 indeksnim poenom.

Najvećim brojem poena Dom zdravlja u Požarevcu ocenjen je za zadovoljstvo korisnika i sticanje i obnovu znanja zaposlenih. Zadovoljstvo zaposlenih ocenjeno je sa 2 poena, zdravstvena zaštita žena sa 1,80, opšta medicina i zdravstvena zaštita dece i omladine sa 1,60, dok je za ukupan kvalitet rada dobijeno 1,25 bodova.

 

sub

22.10.

2011.

Opozicija svima [neregistrovani] u 14:46

!

Inace, na rezimskim medijima - Dugi i SaTV-u, su objavili samo to da je apotekarska ustanova najbolja! Ni pomena o bolnici i katastrofalnom stanju u njoj!

Odgovori

Ostavi komentar