Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 10. 2011.

Autor: 1

Dragocena pomoć u medicinskoj opremi

U Opštoj bolnici u Požarevcu danas je predstavljena medicinska oprema koju je donirala Vlada Japana. Vrednost donacije je preko 74.000 evra.

Bolnica je početkom aprila dobila monitore za pacijente, gastroskop, kolonoskop, defibrilator i drugu medicinsku opremu koja je u značajnoj meri unapredila praćenje stanja pacijenata na intezivnoj nezi, internom odeljenju i hirurgiji, kaže direktor bolnice Srećko Bosić.

„Pomaže nam da u pravom trenutku vidimo promene stanja kod pacijenata i da adekvatno reagujemo", rekao je on.

Ugovor o donaciji potpisan je u periodu kada je Japan pogodio razoran zemljotres praćen cunamijem. Pored toga, ta zemlja nije odustala od obećane pomoći istakao je direktor Zdravstvenog centra Miodrag Bogosavljević.

Načelnik okruga Goran Petrović rekao je da pored materijalnog pomoganja, postoji jaka kulturna saradnja sa Japanom. Cilj je da se ona produbi i proširi na druge oblasti, kazao je on.

Gradonačelnik Miodrag Milosavlević zahvalio je na nesebičnoj pomoći koja je gradu upućena nakon elementarne nepogode koja je pogodila narod Japana.

Ambasador Japana Tošio Cunozaki obišao je danas Opštu bolnicu u Požarevcu. On je istakao da će Japan nastaviti da pomaže zdravstvo.

Cunozaki je danas boravio i u Golupcu gde je Domu zdravlja Vlada Japana donirala ambulantno vozilo, EKG i inhalator za decu. Ova oprema vredna je više od 60.000 evra.

U poslednjih 12 godina Srbiji je od Japana upućena pomoć vredna oko 7,4 miliona evra.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije