Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 10. 2011.

Autor: 1

Pomoć za Rome

UNHCR je danas dostavio paket pomoći za Rome sa Kosova koji su smešteni u objekte u Uzun Mirkovoj ulici.

Za 21 porodicu u novom romskom naselju dostavljene su podloge za dušeke, čebad i higijenske potrepštine.

Poverenik za izbegla i raseljena lica u Požarevcu Ljiljana Drajić kaže da se radi o manjem paketu pomoći pred zimski period.

Raspodela pomoći vršena je u romskom naselju. Jedan od Roma iz nehigijenskog naselja na lučičkom putu čija je porodica dobila stanove na korišćenje, Šemus Salihi kaže da je porodicama koje ovde žive neophodna i pomoć u ogrevu pred zimu.

Ljiljana Drajić kaže da je za nekoliko meseci koliko žive u uslovnim objektima, raseljeni Romi napredovali u kulturi življenja.

Međutim, problem je što još uvek imaju prevelika očekivanja da će im lokalna zajednica rešavati sve, pa i najmanje probleme.

U novom romskom naselju u Uzun Mirkovoj ulici živi 21 porodica sa 121 članom.

pet

21.10.

2011.

Aleksandar Ilić [neregistrovani] u 10:38

Pomoći .... kako to fino zvuči !!!

Za svaku pohvalu je pomoći bilo kome. Evo, JKP "VIK" Požarevac je ovim ljudima mogla da donira ogrev novcem angažovanim sa računa JKP na izvođenju nahnadnih radova na već izgrađenom novom fekalnom kolektoru za ove ljude u dužini 300m. Prilikom izrade kolektora "Superhik stručnjaci" iz JKP su umesto pada izveli kontrapad. Dodatno angažovanim sredstvima se moglo dodatno pomoći i preko naplate štete i ostalih sankcija "autorima" ove čuvene građevine, međutim, sankcije u ovom JKP su rezervisane samo za mene te ja pored svega dobih pomoć u vidu otkaza za neizbetoranih par kvadrata trotoara u Dositejevoj.I meni bi dobro došao ovaj paketić..

Odgovori
čet

20.10.

2011.

Admin Admin u 23:51

Re: ''RAVNOMERNI RAZVOJ''

Boom 93
Još jednom, molimo Vas koristite mala slova, u suprotnom nećemo Vam objavljivati komentare. Kucanje velikim slovima na internetu znači vikanje!

Odgovori
čet

20.10.

2011.

PERSON [neregistrovani] u 19:42

''RAVNOMERNI RAZVOJ''

A ZA IZBEGLE ROME U KOSTOLCU I STAROM KOSTOLCU SIPAK.

Odgovori

Ostavi komentar