Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 10. 2011.

Autor: 1

Protest policajaca u Požarevcu

Oko 40 članova Policijskog sindikata Srbije iz okruga održalo je danas protesno okupljanje ispred sedišta Policijske uprave u Požarevcu.

Članovi ovog sindikata od 10.oktobra su u štrajku koji se sprovodi uz poštovanje minimuma procesa rada.

Sindikat traži poboljšanje finansijskog i socijalnog statusa svih zaposlenih u MUP-u, novu sistematizaciju, primenu Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, izmenu i dopunu Zakona o policiji i novu uniformu i opremu.

Član upravnog odobora Policijskog sindikata Srbije Goran Đorđević kaže da je 90 odsto zaposlenih u policijskoj ispostavi u Požarevcu i odeljenju u Kostolcu u štrajku , dok ostale službe i upravni poslovi u gradu rade normalno.

„Štrajkuje policijska stanica u Golupcu, u Velikom Gradištu, Žabarima. U ovim mestim upravni poslovi obavljaju se uz minimum procesa rada. Pogranična policija u Velikom Gradištu takođe je u štrajku", kazao je Đorđević.

Đorđević kaže da su se danas okupili kako bi skrenuli pažnju javnosti na štrajk i ukazali na loš socijalni status  zaposlenih.

sub

22.10.

2011.

Opozicija svima [neregistrovani] u 14:43

!

Izgleda da samo boom93 informise o ovakvim desavanjima. Rezimski mediji, Duga i SaTV, ne smeju to da rade! Finansiraju se iz budzeta!

Odgovori
čet

20.10.

2011.

Pera Detlic [neregistrovani] u 20:09

policija na mukama

Hvala bogu da je neka medijska kuca propratila ovo. Bravo za "BOOM 93"

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije