Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 10. 2011. Beograd, Požarevac

Autor: 2 Izvor: Izvor: FoNet

Iskonstruisana priča o vređanju Karanovićke

Glumica Mirjana Karanović izjavila je da je iskonstruisana cela priča o tome kako je izvređao ministar kulture Predrag Marković.

Ona napominje da se na manifestaciji "Dani Žanke Stokić", u selu Rabare kod Požarevca, ni tokom njenog pozdravnog govora, ni kasnije, nisu odigrale stvari o kojima pišu beogradski tabloidi.

Ona je precizirala da joj je novinar "Kurira" saopštio da je "ministar nazvao lezbejkom", ali da ona to nije čula.

"Taj novinar mi je rekao, ja to nisam čula, ali da je Predrag Marković to rekao u prisustvu žene iz
organizacije", dodala je Karanović.

"Kada sam je nazavala, ona mi je kazala da to nije istina", istakla je Karanović i zaključila da ne može da shvati ko je i zbog čega iskonstruisao ovakav događaj.

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva u subotu je od organizatora manifestacije "Dani ŽankeStokić" primilo i pismo izvinjenja.

"Vest je u potpunosti izmišljena. Ministarstvo je primilo pismo izvinjenja od organizatora manifestacije. Zgroženi smo govorom mržnje koju ova izmišljotina promoviše i prema ministru i prema Mirjani Karanović i prema LGBT populaciji", navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja i dodje.

"Očekujemo da tužilaštvo po službenoj dužnosti istraži i naručioce."

Danas su se oglasile i NVO koje su juče zbog vređanja poznate glumice tražile da ministar Predrag Marković hitno podnese ostavku, a ako to ne učini, da ga Vlada smeni.

Građanske inicijative i Centar za praktičnu politiku uputili su izvinjenje javnosti i glumici Mirjani Karanović zbog reakcije na lažnu vest da je glumicu vređao ministar kulture.

"Verujemo da je uloga civilnog društva da reaguje promptno na svaki vid diskriminacije, a posebno na zloupotrebu ili štetne poteze vlasti" i vođeni takvom namerom napravili smo grešku i izazvali zabunu u javnosti, navodi se u saopštenju.

Time smo i Mirjanu Karanović doveli u neprijatnu situaciju da mora da objašnjava da nije bilo vređanja i zbog toga se najiskrenije izvinjavamo i Mirjani Karanović i javnosti Srbije, ističu ove dve nevladine organizacije.

Ostaje nejasno zašto se ove dve organizacije nisu izvinile i ministru Markoviću.

pon

24.10.

2011.

Jelenčok [neregistrovani] u 13:21

"De Niro" .... Kralju !!!!

Bravo Zoko majstore. Ko god ti dođe u goste od ovih poštenih političara "podvučenih žutom crtom",prođu kod Tebe kao bosi po trnju, odnosno kao voz kroz tunel "Salba" pri jakoj provali oblaka.Ugosti još nekog Ministra iz ove rekonstruisane vlade...moli Te Tvoj drug.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije