Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

31. 10. 2011.

Autor: 1 Izvor: Izvor: Tanjug

Novi depo i stanica za 1,5 miliona evra

Preduzeće „Veolija transport Litas" iz Požarevca uložiće 1,5 miliona evra u izgradnju novog ekološkog depoa za autobuse i dogradnju stanice.

"Taj projekat će biti realizovan u naredne dve godine", rekao je izvršni direktor za saobraćaj "Veolije" iz Požarevca Slavoljub Ðorđević.

Firma će u Požarevcu prodati stari depo za autobuse i izgraditi moderan, kao što „Veolija" ima, na primer, u Mariboru, sa sistemom za sakupljanje i prečišćavanje vode koja se koristi za pranje autobusa, kazao je direktor Ðorđević.

Ðorđević je rekao da grad treba da odredi odgovarajuću lokaciju za novi depo, kao i da će „Veolija" proširiti postojeću autobusku stanicu poslovnim protorijama.

Krov ekološkog depoa sakuplja kišnicu u rezervoarima ispod zemlje, prečišćava i ponovo koristi za pranje autobusa, tako da se voda iz gradskog vodovoda štedi odnosno koristi samo kada se voda iz rezervoara potroši tokom dužih sušnih perioda, objasnio je Ðorđević.

Kompanija "Veolija" je ogranak konglomerata "Veolia Envajorment" sa sedištem u Francuskoj i najveći je svetski privatni operater u javnom prevozu putnika.

"Veolia transport" posluje u 28 zemalja širom sveta, sa više od 60.000 vozila i 3,3 milijarde putnika godišnje, kao i ukupnim godišnjim obrtom većim od osam milijardi evra.

"Veolija" je u Srbiji postala jedan od dva strana investitora u oblasti javnog transporta, kupovinom dve kompanije - "Litas" iz Požarevca i "Luv" - Braća Šarac iz Beograda.

pon

31.10.

2011.

Sofer [neregistrovani] u 16:08

Da li je ovo vest ili placeni oglas?

Nije mi jasno da li je ovo reklama ili vest? Ako vam Veolia placa za ovo onda razumemo zasto ih stvarno hvalite, ali sto ne analizirate kvalitet prevoza, red voznje, uslove na stanici, za koje pare ljudi voze i tome slicno?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije