Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

01. 11. 2011.

Autor: 1

Grad će participirati u renoviranju stambenih zgrada

Grad Požarevac će finansijski učestvovati u renoviranju stambenih zgrada, najavio je danas gradonačelnik Miodrag Milosavljević. U akciji „Uredimo zajedno“ Minimalno učešće saveta stanara biće 30 odsto.

Grad će uskoro raspisati konkurs za sufinansiranje u obnovi fasada i popravci oštećenja na stambenim zgradama u Požarevcu, najavio je danas gradonačelnik.

On kaže da je takva odluka doneta pre više od godinu i po dana, ali da do sada nije sprovedena zbog obaveza koje je Požarevac imao na uređenju objekata pod ingerencijom Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture.   

Kako je objasnio Milosavljević, minimalno učešće stanara biće 30 odsto. Prednost će imati zahtevi sa većim učešćem ili ona oštećenja koja mogu da imaju posledice u pogledu sigurnosti građana.

Gradonačelnik je najavio da će sredstvima iz budžeta naredne godine biti uređena fasada zgrade Riste Kolonjasa na Bulevaru.

čet

03.11.

2011.

Firevac [neregistrovani] u 15:21

Lepo

Kako kod nas ide sve sporo, prodje jedna generacija dok od ideje dodje do sprovodjenja. Ja se radujem lepsem gradu sta god da je pozadina toga a realno ne bih menja nikad svoju kucu za stan u centru. Pozarevac se prepesaci ceo za pola sata, Realno svi zivimo u centru :) samo ja imam dvoriste, travu...

Odgovori
čet

03.11.

2011.

Srbista [neregistrovani] u 09:36

Re: Participirati?

Bravo!!!

Odgovori
sre

02.11.

2011.

Pametnjaković mlađi [neregistrovani] u 15:47

Šipak

Čim sam video naslov teksta znao sam da će se javiti neki "ugroženi", ljubomorni vlasnik kuće sa oronulom fasaom. E pa gospodo skućeni baš mi vas je žao, al' zamalo. Tek kad bi znali, a znate, koliko manje plaćamo vodu i grejanje vi bi se odmah menjali sa nama. Uz to imamo i lift i sve to za 50€ za koliko smo otkupili stanove. Jel dosta ili treba još da nabrajam... blagooo nama.

Odgovori
sre

02.11.

2011.

Požarevljanin [neregistrovani] u 14:42

Hoću i ja

Ovo nema smisla. Hoću i ja da mi urede fasadu na kući, koju sam celog veka, od sopstvenih para zidao. Gospoda, koja žive u stanovima u centru grada, otkupila su ih za par stotina nemačkih maraka, a sada traže da im se od para svih građana Požarevca, koji su desetine hiljada evra uložili u svoje kuće, renoviraju fasade. Sramota!

Odgovori
sre

02.11.

2011.

PRETORIJANAC [neregistrovani] u 09:55

Participirati?

Драге колеге, ако бирократе кваре наш лепи језик, не морате ви; нико вас не тера да пишете да ће ''град партиципирати'', кад већ знамо да ће ''град учествовати'' или ''поделити трошкове'', или ...додајте и ви неки израз, није тешко :)))

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije