Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 11. 2011.

Autor: 1

Nastavljeno suđenje za "Pasaž"

U Osnovnom sudu u Požarevcu nastavljen je glavni pretres u postupku u kojem član Otpora Nebojša Sokolovića tuži Marka Miloševića i petoricu njegovih saradnika za nanošenje teških telesnih povreda pre 11 godina ispred kafea „Pasaž“.

Sokolović se danas pojavio u sudnici. Prethodnih nekoliko ročišta bilo je odloženo zbog njegovog izostanka.

Marku Miloševiću sudi se u odsustvu, a postupajući sudija Gordana Vidojković konstatovala je da Milošević nije prisutan, kao i da je uredno pozvan preko oglasne table suda.

Pristigli su dopunski nalazi veštaka sudsko-medicinskog odbora u vezi povreda koje je Sokolović zadobio 2.maja 2000.godine, a na osnovu raspoložive medicinske dokumentacije.

Sokolovićev advokat Dušan Cvejić rekao je da nije saglasan da se bez lekarskog pregleda njegovog klijenta bilo koji nalaz uvrsti u dokazni postupak.

Advokatima obe strane je dat rok od 8 dana da se sudu pisano izjasne o primedbama na dopunska veštačenja i da dostave predloge za nastavak glavnog pretresa, kako bi postupak mogao da se privede kraju.

2.maja 2000.godine trojica članova Otpora Momčilo Veljković, Nebojša Sokolović i Radojko Luković fizički su napranuti u centru Požarevca od strane Marka Miloševića i njegovih saradnika.

Postupak koji se vodi u Osnovnom sudu počeo je pre 10 godina.

Veće iste sudije je 2008. oslobodilo petoricu Miloševićevih saradnika optužbi za nanošenje teških telesnih povreda Sokoloviću i Radojku Lukoviću, dok je tužbu protiv Miloševića odbilo. Naredne godine obustavilo postupak po tužbi Lukovića koji je u međuvremenu poginuo i isto rešenje ponovilo nakon što ga je ukinuo viši sud. Nakon toga je obustavilo postupak i u odnosu na oštećenog Sokolovića.

Apelacioni sud je ovo rešenje poništio zbog bitnih povreda postupka i Krivičnog zakona.

Naredno ročište zakazano je za 17.novembar.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije