Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 11. 2011.

Autor: 1

Grad preuzima održavanje stadiona i hipodroma

Gradonačelnik kaže da će grad preuzeti poslove održavanja sportskih objekata stadiona i hipodroma, kao i da se novac za troškove od naredne godine neće prebacivati FK Mladi radnik i Konjičkom društvu Knez Mihailo.

Miodrag Milosavljević je rekao da je još 2008.godine gradsko veće donelo zaključak po kome FK Mladi radnik može da se snabdeva strujom sa gradske rasvete, a da troškove plaća grad.  Međutim, kako je zaključak nezakonit, nikada nije realizovan.

Po tom osnovu Mladi radnik se obratio gradu za sredstva kojima bi pokrio troškove električne energije. Umesto novca, grad će tražiti da klub dostavi specifikaciju svih mesečnih troškova na stadionu, a od naredne godine preuzeće održavanje i plaćanje komunalnih obaveza.

Novac koji će klub dobijati iz sportskog budžeta biće namenjen isključivo za sport, kazao je gradonačelnik i dodao da se proteklih godina dešavalo da se novac ne troši namenski.

Grad će preuzeti i održavanje hipodroma, što je do sada radilo KD Knez Mihilo, koje od naredne godine neće moći da računa na sredstva iz budžeta za ovu namenu, istakao je Milosavljević.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije