Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 11. 2011.

Autor: 1 Izvor: B92

Ćirić: U.S.Stil ne sme da stane

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić izjavio je da država pokušava da nađe rešenje kako bi pomogla da ne dođe do zatvaranja Ju-Es-Stila u Srbiji.

Srbija i rukovodstvo Ju-Es Stila moraju da ulože napore da se ta fabrika ne zatvori i da 3.000 radnika ne ostane bez posla, kaže Ćirić.

"O konkretnim stvarima ne mogu da govorim trenutno", rekao je Ćirić.

Ćirić je izrazio očekivanje da će taj problem uspešno biti rešen s obzirom da već pokušava da se nađe adekvatno rešenje.

On je podsetio da je američka kompanija kupila Sartid iz Smedereva koji je tada bio u stečaju, i dodao da nije bilo reči o klasičnoj privatizaciji.

Kompanija Ju-Es-Stil Srbija suočava se sa brojnim poteškoćama u radu i jedna visoka peć ostaje u režimu tihog hoda, potvrđeno je juče u toj kompaniji.

Kao odgovor na smanjene tržišne cene čelika i slabu potražnju, visoka peć u Ju-Es-Stil Srbija, koja je stavljena na tihi hod u drugom kvartalu 2011, ostala je u tom režimu rada i tokom trećeg kvartala.

Kompanija će, kako je najavljeno, nastaviti pažljivo da prati situaciju na tržištu i prilagođava svoju proizvodnju u skladu sa potrebama kupaca.

Rezultati Ju-Es-Stil Srbija i dalje su odraz teške ekonomske situacije, naročito u južnoj Evropi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije