Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 11. 2011.

Autor: 1

Socijalna davanja

Grad Požarevac je rebalansom nedavno gotovo dvostruko uvećao sredstva namenjena za jednokratnu socijalnu pomoć ugroženom stanovništvu koja iznose 18 miliona dinara. Gradonačelnik kaže da je od početka godine pristiglo skoro 900 zahteva za pomoć.

Rebalansom krajem septembra u budžetu grada su sredstva za isplatu jednokratne socijalne pomoći uvećana sa 10 na 18 miliona dinara.

Potreba za uvećanjem pojavila se zbog velikog broja zahteva koji pristižu Centru za socijalni rad. Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da ih je od početka godine bilo 881.

U prvih devet meseci 2011.godine za ovu vrstu pomoći isplaćeno je oko 9 miliona dinara, a kako procenjuje Milosavljević sredstva će, sasvim sigurno, biti u potpunosti utrošena do kraja godine.

Od marta ove godine na podračun trezora uplaćuju se sredstva iz Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva prikupljeni primenom člana 236 ZKP-a. Radi se o novcu koji okrivljeni za lakša krivična dela uplaćuju kako bi izbegli procesuiranje.

Na ovaj način je za šest meseci na podračunu prikupljeno oko 1,2 miliona dinara.

Grad je ove godine deo utrošio za plaćanje ekskurzije za decu sa smetnjama u razvoju, a Milosavljević  kaže da će deo sredstava biti iskorišćen za plaćanje lečenja za decu obolelu od najtežih bolesti.

čet

03.11.

2011.

Fire [neregistrovani] u 15:16

Vlast

3.5 godine pomazete sebi a onda pred izbore malo i sirotinju....

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije