Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 11. 2011.

Autor: 1

Dobrovoljno davanje krvi i zaveštanje organa

Akcija dobrovoljnog davanja krvi i akcija dobrovoljnog zaveštanja organa organizovana je u sredu u prostorijama Vatrogasnog doma u Požarevcu.

Akciji su se u velikom broju odazvali pripadnici Policijske uprave u Požarevcu.

Donorske kartice za zaveštanje organa danas je potpisalo 16 pojedinaca, među kojima i načelnik Policijske uprave Dejan Radenković i načelnik kriminalistike Goran Todorović. Krv je dalo 58 dobrovoljnih davalaca.

Na području Braničevskog okruga do sada je potpisano više od 300 donorskih kartica. Akcija će se nastaviti i u drugim državnim organima, najavio je načelnik okruga Goran Petrović i dodao kako je cilj da naredne godine Braničevski okrug ima 1.000 ljudi koji su zaveštali organe.

Načelnik PU Požarevac Dejan Radenković istakao je da pripadnici policije pored ulešća, često iniciraju i organizuju akcije u kojima dolazi do izražaja humanost ljudi.

Direktor Opšte bolnice u Požarevcu Srećko Bosić istakao je da svaka akcija prikupljanja krvi ima veliki značaj za ovu zdravstvenu ustanovu.

Današnju akciju pod nazivom "Podarimo život" organizovala je Policijska uprava u saradnji sa Braničevskim upravnim okrugom, Crvenim krstom i Opštom bolnicom.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar