Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 11. 2011.

Autor: 1

Deratizacija uspešna

Sistematska deratizacija koja je u Požarevcu sprovedena izvršena je uspešno, konstatovala je gradska komisija koja je vršila nadzor nad postupkom.

Deratizacija je urađena u oko 14.500 domaćinstava u šta su uračunate i stambene zgrade, što je oko 71 odsto od ukupnog broja domaćinstava koje su izvođači obišli.

U saradnji sa Vodovodom i kanalizacijom obuhvaćeno je i oko 3.000 šahti u gradu.

Mimo ugovorenih obaveza izvršena je deratizacija brežanskog kanala, ergele Ljubičevo, poljoprivredne škole, stočne pijace, velikih deponija i grobalja.

Potrošeno je oko 35 tona otrova, što je više od planiranih količina.

U svim mesnim zajednicama i veterinarskom institutu ostavljene su određene količine otrova koji bi se naknadno podelio građanima, navodi se u izveštaju i dodaje da nisu zabeležena trovanja kod domaćih životinja i ljudi.

Komisija je stavila primedbu da u slučajevima kada su građani na tome insistirali, otrov nisu postavljala stručna lica, već je deljen na ruke. Članovi komisije su se u više navrata na licu mesta uverili da su građani tražili da im se predaju mamci jer „oni najbolje znaju gde se njihovi pacovi pojavljuju".

Naredne godine trebalo bi da se izvrši prolećna akcija deratizacije.

Požarevac je od 2003. godine proglašen za područje zaraženo trihinelozom, a prethodna sistematska deratizacija je obavljena pre dve godine.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar