Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 11. 2011.

Autor: 1

Marko Milošević ponovo oslobođen krivice

Veće sudije Gordane Vidojkovic donelo je danas rešenje kojim je odbilo tužbeni zahtev otporaša Nebojše Sokolovića i oslobodilo krivice Marka Miloševića i petoricu njegovih saradnika za nanošenje teških telesnih povreda pre 11 godina zbog apsolutne zastarelosti krivičnog dela.

Pred Osnovnih sudom u Požarevcu Sokolović je Marka Miloševića i njegove saradnike tužio  za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život. Do apsolutnog zastarevanja ovog krivičnog dela dolazi nakon 20 godina.

U dokaznom postupku, medjutim,  nije utvrđeno da je Sokolović pre 11 godina zadobio povrede koje su ugrozile njegov život ili ostavile trajne posledice.

Sud danas nije prihvatio da zahtev da se Sokolović neposredno medicinski pregleda na, a veštačenje povreda izvršeno je na osnovu medicinske dokumentacije iz 2000.godine.

Sokolović kaže da nije iznenađen presudom.

Trojica članova Otpora u Požarevcu Nebojša Sokolović, Radojko Luković i Momčilo Veljković pretučena su 2.maja 2000.godine u centru Požarevca. Sokolović i Luković tada su zadobili teške povrede.

Veće sudije Vidojković je 2008. oslobodilo petoricu Miloševićevih saradnika optužbi za teške telesne povrede Lukoviću i Sokoloviću, a tužba protiv Miloševića je odbijena.

Naredne godine Okružni sud ukinuo rešenje, a tadašnji Opštinski sud pre ponovnog odlučivanja obustavio je postupak po tužbi Lukovića koji je u medjuvremenu preminuo.

I ovo rešenje ukinuo je Okružni sud, ali je veće sudije Vidojković ponovo donelo identično rešenje.

Posle ponavljanja žalbe Apelacioni sud je tri dana pre nastupanja apsolutne zastarelosti, potvrdio rešenje prvostepenog suda, da bi nakon toga Osnovni sud obustavio postupak i u odnosu na oštećenog Sokolovića. Apelacioni sud u Beogradu poništio je to rešenje.

Postupak se vodi od 2001.godine, a tužilaštvo je dva puta odbilo da preuzme gonjenje.

pet

18.11.

2011.

strahota [neregistrovani] u 09:27

Šta ko radi - to i plati...

Nema bre veze, tvrdo sam uveren da kome zakaže zemaljska pravda - dobiće nebesku! Neće se ni ove sudije, ni advokati ni optuženi izvući kazne...samo, možda dođe trenutak da požele da su tu kaznu odslužili na zemlji...

Odgovori

Ostavi komentar