Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 11. 2011.

Autor: 1

„Otporaši“ traže smenu sudije

Tek nakon što budu iscrpljeni svi pravni lekovi pred domaćim pravosuđem, požarevački „otporaši“ obratiće se Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu zbog povrede prava na pravično suđenje u slučaju u kojem su tužili Marka Miloševića i njegove saradnike za premlaćivanje, potvrdio je Boom 93 Momčilo Veljković. Danas je upućena inicijativa Visokom savetu sudstva i Ministarstvu pravde za smenu sudije Gordane Vidojković.

Nakon što je zbog zastarelosti krivičnog dela nanošenja teških telesnih povreda Osnovni sud u Požarevcu Marka Miloševića i njegove saradnike oslobodio odgovornosti za fizički napad na trojicu članova Otpora u Požarevcu, oni će pravdu u Strazburu potražiti tek nakon što se postupak okonča pred srpskim pravosuđem, kaže Momčilo Veljković.

On dodaje da se nalog Evropskog suda za ljudska prava da se Nebojša Sokolović sporazumno obešteti odnosi na drugi slučaj u kojem je tek nakon 10 godina okončan postupak u kojem je tužio bivšeg portarola JUL-a Ivana Markovića za povredu ugleda i časti.

Veljković kaže da je danas upućena inicijativa za smenu sudije Osnovnog suda u Požarevcu Gordane Vidojković koja je vodila postupak u kojem su zbog zastarevanja odgovornosti za povrede nanete članovima Otpora oslobođeni Marko Milošević i njegovi saradnici.

Podsećamo da su odlukom veća sudije Gordane Vidojković  Milošević i petorica njegovih prijatelja zbog zastarelosti krivičnog dela 17.novembra oslobođeni odgovornosti za nanošenje teških telesnih povreda Nebojši Sokoloviću 2.maja 2000.godine u centru Požarevca.

Veće iste sudije je ranije obustavilo postupak u odnosu na oštećenog Radojka Lukovića koji je u međuvremenu preminuo, kao i po supsidijarnoj tužbi za učestvovanje u tuči.

Postupak pred domaćim pravosuđem počeo je 2001.godine, a tužalištvo je odbilo da preuzme gonjenje.

Trojica članova Otpora u Požarevcu Nebojša Sokolović, Radojko Luković i Momčilo Veljković fizički su napadnuti  pre 11 godina, a  Sokolović i Luković tada su zadobili teške povrede.

sre

23.11.

2011.

sasa [neregistrovani] u 18:08

trazili

ste gledajte, pa sad jos i trpite sta da se radi neznate vi kakva je to ljubav izmedju pro evropskih stranaka pa dali zbog jedne presude mora da se raskine ZUTO CRVENA koalicija normalno da nece JER LJUBAV NIKADA NIJE BILA JACA pa jos i da padne vlada i onda opet predizborna kriza pa posle izborna kriza ma valjda je bolje ovako znaju oni sta je dobro za drustvo i narod zato samo napred ali na mene vise ne racunajte

Odgovori

Ostavi komentar