Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 11. 2011.

Autor: 1

Održan sajam za nezaposlene

U Požarevcu je održan sajam zapošljavanja na kojem je nezaposlenima ponuđeno 90 radnih mesta. Na ovaj način zaposlenje je u Braničevskom okrugu ove godine pronašlo 186 ljudi.

U Centar za kulturu gde je održan sajam, Nacionalna služba za zapošljavanje ciljano je pozvala 450 ljudi koji imaju odgovarajući obrazovni profil. 20 poslodavaca ponudilo je zaposlenje u oblasti ekonomije, prava, administracije, građevine, prehrambene tehnologije i uslužnih delatnosti.

Direktorka filijale službe za zapošljavanje u Požarevcu Danica Nikić Matović istakla je da se radi o aktivnoj meri zapošljavanja koja je do sada pokazala dobre rezultate.

Ona je napomenula da od 2000.godine u Požarevcu nije bilo domaćih i stranih investicija i pohvalia zaposlene u filijali koji u takvim okolnostima uspevaju da motivišu poslodavce.

Generalni direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović rekao je kako godišnje preko sajmova zaposlenje u Srbiji nađe 10.000 ljudi.

On je pozvao institucije iz Požarevca i okruga da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na javne radove za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Jovanović je dodao da je procenat nezaposlenih u Požarevcu niži od proseka na nivou republike.

Nema komentara.

Ostavi komentar